DE POLITIEK

Nu we in 2021 ons kunnen verwachten aan de corona-vaccinaties is de vraag hoe en wanneer? Wat we weten is dat eerst de woon-zorgcentra aan de beurt zijn. Intussen hebben al enkele van deze centra hun eerste inspuiting gekregen. Maar waarom gaat alles zo traag?

In het Vlaams Parlement werd er vandaag heftig gesproken over de 'praktijktesten' die de linkse politiek wil invoeren. De linkse oppositie blijft aandringen dat mensen op de huurmarkt en werksector letterlijk worden afgewezen wegens hun huidskleur of naam. De rechtse oppositie kaart aan dat kleur en naam niet de reden zijn maar wel andere...

Barbara Pas van het Vlaams Belang was gisteren tijdens Terzake op één heel duidelijk. Volgens Pas moeten we opnieuw naar de kiezer luisteren en daarom dus nieuwe verkiezingen organiseren in plaats van te knoeien met minderheidsregeringen waar de kiezer niet om heeft gevraagd.

Het Vlaams Belang is in deze coronacrisis heel actief om mensen een hart onder de riem te steken. De partij neemt verantwoordelijkheid als nationale volkspartij en voegt daad bij het woord 'Eerst Onze Mensen'. Verschillende kopstukken maar ook jongeren binnen de partij steken energie om hulp te bieden aan de bevolking in deze onprettige corona...

Kranten koppen massaal 'Wallonië en Brussel willen De Block weg'. Ze hebben het fout! Ook Vlaanderen wil het, heel het land wil De Block ontslagen zien i.v.m. deze coronacrisis. Deze zware minderheidsregering waar de democratie niet voor gekozen heeft negeert het signaal van de bevolking straal.

Chris Janssens (Vlaams Belang) ondervraagde vandaag minister Jambon over de situatie tussen Europa en Erdogan. De partij eist meer steun aan Griekenland en vroeg hierover bevestiging aan de minister. De partij stelt ook voor om Turkije uit de NAVO te gooien.

De Turkse President Erdogan heeft vorige week de grenzen opengezet richting Europa om vluchtelingen te sturen. Dit komt er na dreigende ruzie tussen Turkije en de NAVO wegens de Turkse acties in het oorlogsgebied. Griekenland heeft intussen haar grenzen al gesloten om de toename uit Turkije tegen te houden.

Vlaams Belang hoopt op nieuwe verkiezingen nu dat we sinds de federale verkiezingen van 2019 nog altijd geen federale regering hebben. Volgens de partij worden de winnaars genegeerd en zijn de kiezers bedrogen door de zoveel gepasseerde formateurs. Vlaams Belang heeft daarom maar één boodschap: NIEUWE VERKIEZINGEN!

Vlaams Belang heeft op de late avond van maandag 17 februari 2020 een motie ingediend tegen het actieve LEZ systeem in ons land. Volgens de partij is deze wetgeving asociaal en worden hierdoor de lage en middenklasse zwaar geraakt. De partij heeft zich altijd al verzet tegen een invoering van LEZ (Lage emissie-zone). De motie werd ingediend over...

Regering Jambon bestaande uit het trio van de vorige federale regering, is er eentje van besparingen. Leerlingen, mensen die een huis willen kopen en de zorg zijn er de dupe van. Zelfs op de Vlaamse instanties voor personen met een handicap moeten inleveren.

©2021 VPVB