Abou Jajah wil varkensgeur weg uit rusthuizen.

Abou Jahjah van de partij Be.One wil dat varkensvlees verboden wordt in rusthuizen omdat islamitische bejaarden niet tegen de geur kunnen. Volgens Jahjah moeten rusthuizen ervoor zorgen dat bewoners van de islam een varkensgeur vrije lucht moeten kunnen inademen in naam van de islam. 


Zijn partij pleit er ook voor om lamsvlees of schapenvlees alle weken vast op het menu te zetten in rusthuizen, ziekenhuizen en scholen. Jahjah duwt duidelijk programmapunten naar voor die afkomstig zijn van de Shariawetgeving die in ons land bij wet verboden is. Jahjah noemt zijn partij een migrantenpartij maar het is veel meer dan dat. Be.One verdedigt en gebruikt islamitische Shariawetten als elementen in hun programmapunten. 


Ook wil Jahjah dat leerlingen van islamitische afkomst hun eigen taal moeten kunnen spreken in de scholen, zowel op de speelplaats als in de klas. Het is niet het eerste extreem islamitische voorstel van Be.One! 

Momenteel zijn er weinig regels over beperking van politiek vrijheid. Volgens de regering kan je niet zomaar een partij afschaffen. De kern van zo'n partij bevat een reeks elementen die niet strijken met de vrijheid van democratie en onze wetgevingen en daarom kan Be.One in de praktijk weinig doen met dergelijk programma. Het zou natuurlijk gezonder en veiliger zijn als er wel een beperking komt op politiek vrijheid zodat zulke partijen geen kans maken. Veel mensen zijn het ermee eens dat een politieke partij enkel een ideologie mag handhaven die met het land te maken heeft en niet met een buitenlandse cultuur of met religies. 

Volgens politieke experten zou Be.One niet veel stemmen behalen omdat op links vlak GROEN en PVDA populairder zijn bij de linkse kiezers tot zelfs veel allochtone kiezers. De reden is omdat het Be.One beleid niet realiseerbaar is binnen de Belgische wetgeving en waarden & normen van de Europese vrijheden. Omdat GROEN en PVDA ook opkomen voor de allochtonen, vluchtelingen en asielzoekers hebben deze partijen veel allochtone kiezers. 

Zuhal Demir wil Be.One aanklagen wegens laster en dreigementen aan haar adres en dat van haar dochtertje. Iemand van Be.One bedreigde de N-VA politica en haar dochtertje met de dood. Ze is van plan klacht neer te leggen tegen de persoon zelf maar ook tegen de partij Be.One.