Allochtoon dat jong meisje heeft verkracht krijgt geen straf.

Een allochtoon dat in Leuven een jong meisje heeft verkracht in Leuven heeft van de rechter geen straf gekregen. Volgens de rechter geniet hij straf met uitstel wegens zijn blanco strafblad.


Vijf jaar geleden heeft een man van Afrikaanse origine een jong meisje verkracht in het centrum van Leuven. Een jong koppel dat die avond samen op stap zijn geweest werden door de man in het oog gehouden. De dader duwde de man van het meisje weg en verkrachtte vervolgens het jonge meisje. De vriend van het meisje kon onderweg een aantal agenten alarmeren waarna het meisje verklaarde verkracht te zijn door een man van Afrikaanse origine. 

De politie kon de feiten bewijzen met een DNA onderzoek en de dader werd toen gevonden. De dader beweerde aanhoudend dat het meisje toestemming had gegeven om seks te bedrijven en bleef bij zijn verklaring. De rechter besloot de man geen effectieve straf te geven omdat hij een blanco strafregister heeft. Het is uiteindelijk een straf met uitstel geworden, dat het koppel verdere stappen gaat ondernemen is nog niet bekend. 

Geen alleenstaande zaak: Het valt in Europa op dat veel seksuele misdaden geminimaliseerd worden, vooral als het gaat over een vluchteling of landgenoot van vreemde origine. In ons land en in Duitsland zien we dit opvallend veel in de rechtbanken. Vaak worden deze daders geminimaliseerd omdat ze zogezegd onze cultuur niet kennen of niet op de hoogte zijn van onze rechten en wetten. Maar hier gaat het over een Belg van vreemde origine waarvan verwacht zou moeten worden hij alle rechten en wetten zou moeten kennen zoals iedere andere Belg. De publieke opinie stelt zich daarom ook terecht vragen bij het vonnis in deze huidige zaak. Mild is op zijn zachts gezegd het minste dat je kan zeggen over het systeem. Zelfs de huidige minister van justitie wil niet antwoorden op deze zaak. 

Lees meer nieuws via VPVB+