Amerikaanse EU-onderzoeker: Verhofstadt is het trojanvirus van de EU

Een Amerikaanse EU-onderzoeker heeft tijdens een internationaal gespreksonderwerp bij FOX zijn verhaal gedaan over de Europese leiders. In dat gesprek noemde hij Guy Verhofstadt het Trojanvirus van de EU. Volgens de onderzoeker is hij de oorzaak van het falend Europees systeem samen met Juncker en Merkel. 


De houding van Verhofstadt tegen over de VS is volgens hem een vorm van jaloezie en reputatiespel. Sinds Donald Trump is Verhofstadt nog arroganter geworden vindt de onderzoeker. De financiële toestand van de Unie noemde hij lachwekkend en gebuisd. De onderzoeker ziet dat bepaalde EU kopstukken verandering in het systeem willen brengen maar steeds geblokkeerd worden door de procedures waarmee Verhofstadt steeds komt zwaaien. Naar zijn zeggen is het hoog tijd voor Verhofstadt om het kalmer aan te doen en de grote beslissingen aan de nieuwe generatie door te spelen. Dit omdat Verhofstadt in het ouderwets Europees systeem wil blijven settelen om zo de toename van Nationalisme te kunnen dwarsbomen. 

Zijn schrik en slecht verlies met een heleboel zaken waar slecht is gerekend maken van het het Trojanvirus volgens de onderzoeker. De onderzoeker is absoluut geen anti-EU onderzoeker want eerder nam hij het meermaals op voor Merkel in bepaalde onderwerpen. Om een stabiele EU te hebben moet die EU de Nationalistische overwinningen leren aanvaarden en vooral een totaal nieuw beleid in gang schieten. Volgens de onderzoeker maakt Donald Trump het de EU niet gemakkelijk maar los daarvan is het een knoeiboel in dat Europees bestuur met een hoop ministers die ze niet meer zien vliegen. 

Ook over de landen sprak de man. Over Nederland, België en Frankrijk was hij het minst positief. Migratietoename, islamisering en financiële flaters zijn volgens de man factoren die het enorm slecht doen in de opgenoemde landen. Hij is er zeker van dat Oost-Europa op een betere weg is en dat West-Europa minder op macht en posities moet spelen. De vooruitgang in West-Europa is diep te zoeken zegt hij maar het kan verbeteren als er een totaal nieuw beleid effectief zou worden ingevoerd. De relaties tussen de VS en de EU zijn van groot belang zegt de onderzoeker en moeten terug een frisse wind krijgen. Wat Trump doet met andere wereldleiders durft niemand in de EU en als die EU geloofwaardigheid wil krijgen moet het ook lef tonen. 

Lees meer nieuws via VPVB+