Barbara Pas: Stop minderheidsregeringen, laat de kiezer bepalen.

Barbara Pas van het Vlaams Belang was gisteren tijdens Terzake op één heel duidelijk. Volgens Pas moeten we opnieuw naar de kiezer luisteren en daarom dus nieuwe verkiezingen organiseren in plaats van te knoeien met minderheidsregeringen waar de kiezer niet om heeft gevraagd. 


Van tijdelijke regering naar "corona-regering" tot een nieuwe minderheidsregering? Barbara Pas en ook de bevolking wil deze ondemocratische politiek een halt toe roepen. De regeringsvorming blijft maar uit, verschillende geheimzinnige samenzweringen tot van de pot gerukte puzzelcoalities men geraakt er maar niet uit. Verkozen partijen worden afgestraft vertelde Pas tijdens Terzake. Een nieuwe stap naar minderheid waarbij de kiezer geen inspraak in krijgt is volgens haar geen optie. 

De coronacrisis mag dan ook geen excuus zijn om deze ondemocratische spelletjes verder te spelen vinden ze bij Vlaams Belang. Het signaal binnen de partij is klaar en duidelijk: 'Luister naar het volk'!. Regering Wilmés mag geen vervolg krijgen vinden ze bij de partij, er moeten dus nieuwe verkiezingen komen. Bepaalde kopstukken van andere partijen die durven vertellen dat er met het Vlaams Belang samengewerkt kan worden of deze een kans moeten krijgen worden door de "politiek correcte" collega's van hun partijen zwaar op de vingers getikt. Partijen die zogezegd het cordon-sanitaire niet meer volgen maar wel hun politici tegen de muur zetten als die de woorden 'samenwerken en Vlaams Belang' in één zin durven te gebruiken. Volgens het Vlaams Belang het bewijs dat veel "politiek correcte" politici bang hebben van de realiteit. 

Fragment Barbara Pas tijdens Terzake: