Bart De Wever noemt Vlaams Belang partij zonder manieren.

In een interview met VRT zegt Bart De Wever dat Vlaams Belang geen manieren heeft. Hij vindt dat de partij zich eerst fatsoenlijk moet gedragen en ze zelf afhangen of de deur van het Cordon Sanitaire dicht blijft of niet. Het zijn chanterende voorwaarden die de N-VA voorzitter al jaren blootlegt om een eventuele hand in hand met Vlaams Belang aan te nemen. 


Eerst zou Filip Dewinter moeten opstappen, dat was de chanterende voorwaarde van N-VA de afgelopen jaren. Vandaag aan VRT vertelde De Wever dat niet alleen Dewinter maar nog een aantal personen eerst eruit moeten, de partij meer manieren moet aanleren alvorens hij wil nadenken over samenwerken in de toekomst. De Wever liegt over bepaalde zaken, hij beweert dat Vlaams Belang financiële connecties heeft met Gouden Dageraad en er nog steeds gesprekken mee heeft. Dit zijn leugens want Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken weigert elke financiële connectie, gesprekken of andere gekoppelde zaken te verrichten met partijen zoals Gouden Dageraad. De bondgenoten van Vlaams Belang zitten niet in Griekenland! De partij bevriend zich met partijen zoals PVV, Front National of de partij van Orban uit Hongarije. 

De Wever maakt het zichzelf en zijn partij heel moeilijk. Hij wil niet verder met Vlaams Belang maar reikt wel een hand uit naar een partij die het meest botst met de programmapunten van N-VA. GROEN in Antwerpen zit niet te springen voor een coalitie met N-VA en toch wil De Wever die hand uitsteken. Gesprekken met Vlaams Belang wil hij dan weer niet doen. 

Ook de VRT speelt een vuil spel door aan de Wever te vragen hoe N-VA de Vlaams Belang kracht in Ninove gaan aanpakken. Forza Ninove winnaar Guy D'haeseleer zal dus de kans krijgen als burgemeester. De Wever wil hier eerst gesprekken met zijn collega's mee voeren alvorens hij uitdrukkelijk een samenwerking tussen N-VA en Forza Ninove (gerelateerd aan Vlaams Belang) goed te keuren. De Open VLD lijsttrekster vindt dat Guy D'haeseleer  een eerlijke kans moet verdienen omdat hij nu eenmaal de meeste stemmen heeft gekregen. De VRT voert een radicale censuur uit op alle positieve resultaten die Vlaams Belang geboekt heeft. Het misselijk zinnetje 'behalve Vlaams Belang' kon weer niet genoeg gezegd worden door de VRT dienst. Vlaams Belang is fier op de gemeentelijke resultaten. Tom Van Grieken spreekt van een overwinning omdat de partij terug op de kaart staat sinds gisteren. Uiteindelijk hebben Schoten en Turnhout een meerderheid tussen N-VA en Vlaams Belang dus zal er toch samengewerkt werken. 

Lees meer nieuws via VPVB+