Belgische staat geeft 409 miljoen euro aan leefloon vreemdelingen.

De Belgische staat spendeert aan leefloon van vluchtelingen zo'n 409 miljoen euro terwijl Minster van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) rond de 902 miljoen heeft bespaard op de zorgsector. Deze regering investeert dus in importmensen en bespaart op de eigen bevolking. 


Cijfers van het Vlaams Belang tonen aan dat deze regering zo'n 409 miljoen euro uitgeeft aan leeflonen van vreemdelingen. Diezelfde regering besliste in 2016 om 902 miljoen euro te besparen in de zorgsector. In die tijd zijn er ook miljoenen uitgegeven aan asielcentra en moskee├źn terwijl er in anno 2018 nog steeds bespaard wordt op de zorgsector. Sinds deze regering zien we ook een dalende personeelsvermogen wegens ziekenhuizen niet genoeg geld hebben extra personeel aan te nemen door deze besparingen. 

Ook je energiefactuur en waterfactuur zijn met deze regering steeds duurder geworden met de jaren terwijl de kwaliteit van energie en water achteruit gaat in dit land. Als dezelfde regering aan de macht blijft heeft de Belgische staat meer dan 818 miljoen uitgegeven aan leeflonen vreemdelingen of zelfs nog meer als het open grenzenbeleid tegen dan niet aangepakt is. 


Het Vlaams Belang stelt daarom ook voor een echte Vlaamse sociale zekerheid op te richten waar Vlamingen op de eerste plaats komen. Immigratiestop zou ervoor moeten zorgen dat het kostenplaatje aan nieuwe leeflonen van vreemdelingen stopt en tegelijk wil de partij een volledige scheiding tussen staat en kerk/moskee. Dat moet ervoor zorgen dat religieuze islamitische tempels niet meer met ons staatsgeld betaald kunnen worden. Enkel zo kunnen we Vlaamse gehandicapten of Vlamingen met verstandelijke beperkingen verder helpen, de klassieke sociale zekerheid is de toekomst van die mensen aan het stuk maken. 


Het Vlaams Belang wil terug investeren in de zorgsector en tegelijk een stop inlassen om geld te geven aan de belangen van de multiculturele eisen. Een maximumfactuur in rusthuizen is volgens Tom Van Grieken nodig en uiteraard ook menselijk omdat bejaarden al genoeg hebben bijgedragen aan de staat. De liberalen knippen in onze lonen, benadelen de kleine bedrijven die loyaal staan aan de Vlaamse economie en bespaart op kap van haar bevolking. Wel investeert Regering Michel in de islamisering. Waarom 902 miljoen besparen om de zorg en 409 miljoen investeren in iets dat onze samenleving in gedrang brengt? VPVB noemt dit: Uitverkoop van de Vlaamse burger en economie. Liberalen verkopen ons land uit aan Europa en aan de islamisering om zo stinkend rijk te worden.