Betoging Marrakesh gaat door, met of zonder toelating.

De Brusselse stad en regering laat het niet toe dat er zondag betoogt wordt tegen Marrakesh. Dit zal de mensen niet tegenhouden, integendeel zelfs! Verschillende mensen zijn van plan zondag te komen.


Zoals gewoonlijk verbiedt Brussel een betoging waar rechtse medewerking aan verboden is terwijl dit gewoon een nationale betoging is van verschillende Belgen ongedacht politieke voorkeur. Mensen zijn het beu dat de regering onze verantwoordelijkheden uitverkopen en tegelijk haar eigen bevolking leegzuigt. Aanstaande zondag zal er een betoging plaatsvinden in Brussel gericht naar de beslissing van Premier Michel die zonder de wil van zijn bevolking het Migratiepact heeft ondertekend. Democratisch gezien was het ongehoord van de Premier om dat pact te tekenen. Door dit pact is de N-VA zelfs uit de regering gestapt nadat het zich samen met de rechte oppositie (Vlaams Belang) en de meerderheid van het volk zich verzet heeft tegen dat pact. Ondanks hierdoor de regering is veranderd in een snipperregering heeft de Premier het Migratiepact gaan tekenen. De bevolking voelt zich terecht bedrogen door de regering en wil daarom zondag betogen tegen de beslissing van Premier Michel. Vlaams Belang heeft deze week een klacht geen neerleggen tegen de beslissing van de Premier.

Volgens verschillende bronnen organiseren linkse organisaties een tegenbetoging maar ook die werd verboden door de Brusselse macht. Brussel besloot daarom zondag geen enkele betoging toe te laten maar de organisaties van beide betoogzijden hebben al laten weten dat ze ondanks het verbod toch zullen komen betogen. 

Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang over de betoging aanstaande zondag: 

Lees meer nieuws via VPVB+