Betoging tegen Marrakesh: Het echte beeld.

De grote media geeft een fout beeld van de betoging tegen Marrakesh die gisteren plaats vond in Brussel. Volgens de VRT was het een gewelddadige betoging terwijl de realiteit bewijst dat amper 5% van de betogers agressief waren. 


De geschatte telling van de betoging stond tussen de 5 a 6 duizend maar daar zijn de individuele betogers nog niet bijgeteld. De betoging was vreedzaam verlopen en de betogers hebben hun vuilnis zelf in vuilniszakken gedaan en alles netjes opgeruimd. In deze betoging waren o.a. leden van Schild & Vrienden, Voorpost, Vlaams Belang Jongeren en ook van de Vlaamsgezinde studentenvereniging. De betoging was helemaal niet gewelddadig, het geweld van de kleine 5% van de groep was zelfs uitgelokt. 

De politie heeft opdracht gekregen fysiek harder te zijn tegen deze betogers, dat staat in een artikel van Sceptr. Volgens dat artikel hebben een aantal politieagenten dat toegegeven aan de betogers. Volgens de VRT bekogelden de betogers opzettelijk de politie terwijl een aantal betogers opzettelijk in het nauw werden gedreven door de politie waardoor die kleine 5% van de betogers opgefokt geraakte. 

Vlaams Belang spreekt van een geslaagde betoging en zal zelf stappen blijven ondernemen de deal met Marrakesh. Op de betoging gisteren was er ook een tegenbetoging van extreem links waaronder aanwezige leden van ANTIFA. Over deze betogers zweeg de grote pers als slapende fossielen. Het geweld van de linkse tegen betogers werd niet vermeld in het VRT nieuws. De linkse betogers hebben massaal vluchtelingen uit het park opgevangen omdat ze dachten dat de betogers tegen Marakkesh daar zouden amok maken. Dat is niet gebeurt en was ook niet de planning van de betoging tegen Marrakesh. De betogers tegen Marrakesh stonden namelijk op een ander plein en waren niet gewelddadig. Volgens bronnen zou de burgemeester van Brussel opdracht hebben gegeven om de betogers extra hard aan te pakken maar dat ontkent de burgemeester in een interview van VTM Nieuws.

Lees meer nieuws via VPVB+