Calvo wil een Belgistan zonder Vlaamse democratie.

Kristof Calvo van oppositiepartij GROEN wil alle 6 parlementen afschaffen en er één nationaal Belgisch parlement van maken. Volgens zijn woorden om te besparen maar zit er niet meer achter?


GROEN is een linkse-groene partij dat zich vooral richt op multiculturele belangen, dierenwelzijn en de rechten van de natuur. Kristof Calvo wil de 6 huidige parlementen in ons land afschaffen en er één Belgisch parlement van maken. Volgens hem om te besparen maar er zit meer achter! Namelijk hun beleid dat door o.a. Sp.a steunt krijgt: Vlaanderen afschaffen. Om het met linkse woordjes te zeggen: 'Het kan anders, we moeten allemaal één zijn' probeert GROEN met deze zet aandacht te trekken. Het is niet zomaar dat Calvo dit voorstel doet. Groen mikt op een biologisch groen-ecologisch België waar multiculturele belangen verrijkt worden. Meer rechten voor vluchtelingen zit ook in het GROEN programma. Zowel N-VA als Vlaams Belang vinden dat Calvo dit voorstel doet om Vlaanderen te ontnemen van de democratie en het bestaan. Kort gezegd wil GROEN dus een Belgistan ontwikkelen waar Vlaanderen op termijn op alle vlakken 'Belgisch' wordt in links besturend voordeel.


Beetje zoals de liberalen: Ook de Liberalen proberen onze Vlaamse democratie af te nemen. Regering Michel streeft naar een Belgische Eurostaat dat volledig commercialiseert naar de normen van de Europese Unie. Vlaamse bevoegdheden zien ze liever vertrekken en willen volledige verantwoordelijkheden bij de Unie leggen. Ook op vlak van economie wil Open VLD een volledige commerciële band met Europa zonder Vlaamse economie. Volgens hun kan enkel een 'Europese economie' de toekomst garanderen. 


Vlamingen of Vlaamse ondernemers/handelaars/zelfstandigen die loyaal zijn aan de Vlaamse economie kunnen dus best niet op de liberalen stemmen. Vlaams Belang is de enigste volkspartij dat Vlaanderen identiteit en onafhankelijk wil maken. De partij waarschuwt voor de 'Europese economie' waar landen volledig afhankelijk van zijn en tegelijk ook voor de linkse 'Belgistan' taferelen.