CD&V blijft opzegvergoedingen aftredende politici verdedigen.

CD&V blijft volhouden om de opzegvergoedingen voor aftredende politici te verdedigen. De Tjeven blijken het meest op hun tenen getrapt te zijn wanneer dit onderwerp op tafel komt. 


Gisteren tijdens de Zevende Dag werd er gedebatteerd over opzegvergoedingen van aftredende politici. In dat debat zat ook Gerolf Annemens van het Vlaams Belang. Die maakte meteen duidelijk dat de regering destijds het zodanig heeft gespeeld dat degene die nu gaan aftreden nog van het oud systeem kunnen snoepen. Dat was meteen ook zijn harde opmerking op het vuil spelletje van de regering. De volledige oppositie is het ermee eens dat we deze vergoedingen moeten gaan herzien en eventueel afschaffen. De CD&V bleef tand op tand de vergoedingen verdedigen. Volgens hen verdienen aftredende politici zo'n vergoeding. Maar is dit wel fair tegenover de burger? Aftredende politici krijgen een dikke vergoeding als ze het zelf afbollen terwijl de burger enkel een vergoeding kan krijgen via ontslagen te worden. De vergoeding voor de burger is dan ook maar een korrel tegenover het fortuin die politici nog steeds krijgen bij hun aftreding. De regering zwaaide ermee dat ze destijds deze vergoedingen al in hoeveelheid per politici hebben doen dalen maar de oppositie vindt dat die nog veel te veel krijgen. De oppositie wees ook op het feit dat politici tijdens hun loopbaan al een fors loon krijgen tegenover de bevolking. 

Vandaag kwam ineens Hilde Crevits (CD&V) blaffen op de media. Volgens haar moeten deze vergoedingen blijven. De Tjeven voelen zich het meest aangesproken als het over de vergoedingen gaat en blijven deze handel verdedigen. 

De bevolking kan hier duidelijk niet mee lachen. Met de combinatie van de brandstofsituatie zijn de mensen hier extra prikkelbaar voor en zijn terecht woedend op de huidige regering. De kleine man wordt langs alle kant financieel gemarteld terwijl deze regering op alle vlakken probeert te profiteren en ermee staat te stoefen ook. Premier Michel is als Eerste Minister ver te zoeken, hij ript weinig woorden aan de pers en probeert de media te ontwijken. 

Lees meer nieuws via VPVB+