CD&V liever kwijt dan rijk in Antwerpen.

De Antwerpenaar staat niet te wachten op een Tjeef als burgemeester, dat blijkt uit alle factoren die meespelen bij de burger en het beleid die deze partij in de stad wil voeren. Veel jongeren zien deze partij liever vertrekken dan komen. Ook in de christelijke kring van de Antwerpse bevolking zijn er die geen voorstander meer zijn van de Tjeven. 


CD&V wil 30% besparen op evenementen in Antwerpen omdat er volgens hen teveel belastinggeld naar toe gaat. Onnodige maatregel volgens N-VA, Vlaams Belang en zelfs Open VLD. Volgens cijfers gaat er 20 keer minder staatsgeld naar evenementen in de stad dan in de jaren 90. Omdat tegenwoordig alles gesponsord wordt door bedrijven of organisaties, heeft de belastingbetaler er bijna niets meer mee te maken. Vlaams Belang streeft zelfs naar meer evenementen, vooral evenementen in teken van Vlaanderen of de Vlaamse cultuur. 


CD&V steunt de toename van moskee├źn in Antwerpen en ze zijn voorstander van nog meer campagnes in naam van de islam. Met deze poging zitten ze in hetzelfde schuitje als PVDA, Groen en Sp.a die ook voorstander zijn. De partij schiet daarom in eigen voet, de christenen in de stad beginnen de partij te wantrouwen en vrezen dat de kerk de dupe zal worden van deze islamisering. De rechtse achterban bij CD&V is ook al lang gaan vliegen, binnen de partij is er geen enkel rechts programmapunt meer te bespeuren. De klassieke christelijke partij blijkt allang begraven te zijn. Dat is ook te zien in het gedrag dat ze tonen tegenover N-VA waar ze jaren geleden nog een kartel mee hebben gevormd. 


De laatste dagen scoorde CD&V nog meer slechte punten. Na de situatie rond Aron Berger heeft de partij opnieuw een Jood aangesteld op een lijst. De partij maakt zich op veel vlakken ongeloofwaardig door op het ene moment te pronken als partij die inzet voor de islam en anderzijds ook die van het Jodendom zeggen veel Antwerpse burgers.


De partij zou volgens een peiling nog maar amper 2% van de stemmen halen, niet alleen ondanks Aron Berger, ook wegens al hun andere programmapunten. Ook in de federale regering lijkt de geloofwaardigheid in deze partij te verrotten.