De criminalisering is veroorzaakt door Regering Michel

Het is simpel te verklaren waarom ons land aan het criminaliseren is en waarom onze rechtstaat meer voordelen uitdeelt aan criminelen dan aan onschuldige mensen. De basis ligt aan de regering die de afgelopen jaren hier het roer in handen heeft gehad. Een federale Elite van Tjeven, Liberalen en schijn-nationalisten. 


Om te beginnen moeten we kijken naar het falend justitiebeleid van CD&V politicus Koen Geens. Het begon met de afbouw van celstraffen om plaats vrij te maken in onze Belgische gevangenissen. Koen Geens heeft daarom het enkelbandsyteem uitgebreid om zo het plaatsgebrek te proberen aangaan. Het resultaat was slecht omdat het probleem niet werd opgelost en dragers van een enkelband vaak criminele feiten hebben gepleegd. Deze praktijk heeft bewezen dat criminelen geen schrik hebben van het volgsysteem en toch risico nemen als nog feiten te plegen. Na deze wel zware flater heeft Vlaams Belang politica Barbara Pas aan de alarmbel getrokken. Ze kon aantonen dat onder de neus van minister Koen Geens de meerderheid van verkrachters al voor 2 jaar effectieve gevangenisstraf terug op vrije voeten waren. Ze heeft meermaals aangedrongen hier iets aan te doen maar er is uiteindelijk niets gedaan met deze feiten.

 We zagen hetzelfde met zware moordenaars en terroristen. De realiteit liet alsmaar duidelijk zien hoe laks ons strafsysteem was en hoe oneerlijk onze rechtstaat is. Koen Geens heeft de systemen niet aangepakt maar net staan verdedigen. Na de gruwelijke moord op een politieagente waarvan Koen Geens rechtstreeks verantwoordelijk is voor de lakse behandeling van de geschiedenis van de dader heeft Vlaams Belang zijn ontslag geëist. Koen Geens weigerde toen dit te doen. 

In de rechtstaat van België zien we dagelijks criminelen die verschillende zaken eisen wegens hun rechten. Advocaten doen duidelijk ook extra moeite voor rechten van criminelen dan rechten voor slachtoffers. Slachtoffers staan als maar meer in de kou en hebben in vergelijking minder rechten dan criminelen. In theorie kan de regering dit tegenspreken maar in de praktijk kunnen ze niet anders dan dit toe te geven. Vlaams Belang is daarom ook terecht scherp geweest tegen dit laks justitiebeleid van Regering Michel. De ernstige flaters van dit systeem pal in de tijden van veel terreuraanslagen schetst een duidelijk beeld van ons land. Op dit gebied scoort ons land dus enorm slecht in cijfers van nationale veiligheid en gerechtigheid. Vlaams Belang pleit voor een strenger strafsysteem en meer ondersteuning voor slachtoffers van misdaden.