De VRT probeert Vlaams Belang bashen

We zijn enkele weken verwijdert van de grote verkiezingen 2019 en de VRT staat dagelijks weer paraat om Vlaams Belang te bashen. Eenzijdige negatieve berichtgeving tot het verdraaien van woorden in VRTNWS video's. Het is niet nieuw want de VRT staat gekend voor partijdigheid en is neutraliteit onwaardig.


In een recent filmpje van VRTNWS mocht Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken in 60 seconden zijn visie vertellen. Ondanks de frisse moderne en ook sociale punten die Van Grieken liet horen heeft de VRT oude koeien uit de gracht gaan halen. De VRT kan het niet laten altijd het verleden boven te halen en heeft nog nooit het moderne Vlaams-Nationalisme naar voor laten komen. De VRT probeert steeds het verleden naar boven te trekken om nieuwe en vooral sociale punten van de partij te vergelijken met voorstellen van vroeger. 

Hoe vaak iedereen van de partij ook mag zeggen dat ze gemoderniseerd zijn en in een aantal punten niet meer zo zijn zoals vroeger, kan de staatszender het niet laten om te bashen. De VRT trekt steeds lijnen naar nazisme of racisme en is nooit positief over de partij. Deze staatszender liegt tegen de kijker en probeert kijkers aan te sporen voor één bepaalde linkse partij te stemmen. Ook op Europees vlak basht de VRT steeds Gerolf Annemans van het Vlaams Belang. In debatten en zeker in de laatste recente heeft de zender er alles aan gedaan om de verkiezingsthema's van Vlaams Belang te bekritiseren en verzuren. 

Ook andere mediakanalen of nieuwszenders worden door de VRT slechtgepraat. Alle platformen die Vlaams Belang neutraal behandelen noemen ze bij de VRT fake-news platformen die niet te vertrouwen zijn. Met een aantal weken kort tegen de verkiezingen valt het bashen nog harder op. Hoe korter bij 26 mei 2019, hoe meer de VRT probeert te bashen. 

Wij van VPVB vinden dat deze zender geen staatsgeld meer mag krijgen wegens partijdigheid. We zijn voorstander van verplichte neutraliteit voor staatszenders en de wetten erop moeten ook strenger. Als de VRT graag partij kiest moet het maar overschakelen naar commerciële zender.