Dierenmishandeling moet strenger bestraft worden.

In Vlaanderen blijven de gevallen van dierenmishandeling fors stijgen. In de laatste 5 jaar zijn er per jaar gemiddeld 15 meer klachten ingediend of mensen betrapt op dierenmishandeling. Dierenrechtenorganisaties trekken aan de alarmbel en eisen zwaardere juridische straffen op mishandeling van dieren. 


Onlangs nog stond er in de krant hoe iemand een kat extreem geschopt en geslagen had met het gevolg het dier buiten te stampen. Het dier overleed verderop onder een wagen aan zijn verwondingen. Dierenrechtenorganisaties maar ook de politieke partij Vlaams Belang eist zwaardere straffen op zulke gruwelijke misdaden. Onder het bewind van N-VA minister van dierenwelzijn Ben Weyts zien we extra maatregelen tegen broodfokkerij en dierenverwaarlozing. De minister heeft verschillende acties ondernomen en campagnes gedaan. Toch is dit niet genoeg omdat juridisch gezien mishandelaars van dieren vaak amper bestraft worden. VPVB is voorstander van een dierenverbod en zelfs gevangenisstraffen om mensen die dieren hardnekkig pijnigen of verminken alsook met seksueel misbruik van dieren. We zijn ook voorstander van een strenger cybersysteem dat websites met dierenmisbruik worden vernietigd door de FCCU en andere online politiediensten. 

Ben Weyts heeft veel campagne gevoerd en heeft een aantal wetten strenger gemaakt maar dat lost niets op zolang daders van dierenmisbruik er steeds goedkoop vanaf komen. 

Vooral honden en katten zijn slachtoffer van menselijk geweld en verminking. Ook zijn er al feiten gepleegd op kooidieren zoals kikkers, vogels en knaagdieren in ons land. Hondenmoord is de grootste trend onder de dierenhaters in ons land. Steeds meer honden worden vergiftigd en amper 10% van de honden overleeft zo'n gifcrime. Katten zijn in ons land de grootste slachtoffers van marteling of verminking. 

Dierenbescherming is geen politieke kleur, veel mensen denken altijd dat je hiervoor GROEN moet stemmen. Ook Vlaams Belang en N-VA hebben thema's rond dierenwelzijn. Naar onze mening moet dierenbescherming juridisch beter in het systeem komen zodat daders strenger bestraft kunnen worden. Campagnes en wetten strenger maken is een begin maar als we echt iets willen doen moeten we de daders straf laten voelen. Dierenverbod en celstraffen zijn zaken waar wij als politieke organisatie achter zullen staan.