Europa te laks en onbekwaam tegenover Coronavirus

Europa met nadruk op de Europese Unie is veel te laks in de strijd tegen het Coronavirus. De maatregelen die de Unie neemt zijn schaars en niet streng genoeg. De landen zelf nemen wel strenge en goede maatregelen maar de Unie beweegt amper. We lokken nog teveel besmettingen het werelddeel binnen. 

Sommige landen zoals Italië werden onverwacht getroffen door massa veel besmettingen maar het land reageerde alert en goed door meteen lockdowns in te voeren. Landen in West-Europa zoals België, Frankrijk en Nederland hebben dat veel te laat gedaan. De Europese Unie, die laat iedereen maar rammelen en nam amper verantwoordelijkheid om een Europese maatregel te nemen. Sommige landen houden alle vliegtuigen op de grond behalve voor medische leveringen maar andere landen houden zich niet aan deze code en laten nog steeds passagiersvluchten doorgaan. Ook in ons land landen er nog steeds vliegtuigen met reizigers terwijl de regering had belooft alle vliegtuigen op de grond te houden. Waar is de reactie van de Europese Unie? Nergens, een nieuw bewijs dat deze Elitaire liberale Unie niet werkt. 

Nog steeds landen er vliegtuigen vanuit Madrid in Brussel terwijl Spanje een van de meest getroffen landen is met coronavirus. Lees meer via deze DEZE LINK van HLN.

De noodregering die in ons land gevormd is (Wilmés II) neemt wel strenge maatregelen binnen ons land als het gaat over sociale afstand, winkelbeperking, samenscholingsverbod en omstandigheden omtrent werk en co-ouderschap. Opvallend is dat alles verschilt van gemeente te gemeente. Het zijn de lokale besturen die heel veel moeite doen om te vechten tegen het coronavirus. Ziekenhuizen kunnen rekenen op stadsbesturen om samenwerkingen tussen ziekenhuizen te versterken terwijl de bevoegde minister en de noodregering zoveel mogelijk medische belangen proberen vast te krijgen voor heel het land. Maar opnieuw horen en zien we amper iets vanuit de Europese Unie. Waarom voert de EU geen algemeen vliegverbod in op het Europees grondgebied? Waarom laat deze Unie de landen gewoon hun vlieghavens openhouden? Nederland begint nu reizigers te repatriëren terwijl er nog geen quarantaineplan voorzien is. Grondverkeer aan de Europese buitengrenzen wordt niet tegengehouden. Het virus kan gewoon roekeloos ons werelddeel binnen blijven komen. 

Landen zoals Spanje en Italië ontsmetten alle dagen openbare plaatsen met spuitbussen en ontsmettende middelen. Dat hebben we in België nog geen enkele keer gezien. Op dat vlak is de noodregering te laks in ons land.  Al doet deze regering wel moeite om iets doen voor zijn die technisch werkloos zijn zoals premies voor de horeca, uitstel van belastingen en leningen voor technisch werklozen. Maar het is nog vaak onduidelijk voor andere sectoren en krijgen kappers die sluiten nu ook een premie? Duidelijkheid is nog ver zoek in ons land. 

België vernietigde vorig jaar massa's mondmaskers:

Ons land onder leiding van Maggie De Block vernietigde vorig jaar massaal veel mondmaskers. Als deze er nog waren hadden ziekenhuizen veel sneller een stock gehad. De geloofwaardigheid van De Block is miniem voor de bevolking. Waarom greep De Block pas in met strenge maatregelen als er veel besmettingen waren in ons land? Zowel De Block als viroloog Van Ranst waren in het begin niet bezorgd over het virus. De viroloog had zijn medische redenen, toen was er een onstabiel overzicht maar de minister had toen al moeten eisen om al het vliegverkeer op de grond te houden. De Europese Unie had op het moment dat China het virus bekendmaakte meteen een Europees vliegverbod moeten invoeren. Dat heeft men nooit gedaan met het gevolg Europa zwaar getroffen is door dit virus. Het zijn niet de experten in ons land en Europa die falen, het zijn de politici die niet hebben willen luisteren. 

De Europese Unie is dus niet streng genoeg en laat opnieuw blijken dat het een zwakke Unie is. Het zijn de landen zelf die alle moeite proberen te doen waarvan het ene land meer dan de andere. De lockdown in ons land kan volgens sommige experten nog strenger en de maatregelen zullen geen drie maar minstens acht weken duren. Volgens viroloog Van Ranst is het best niet op vakantie te gaan komende zomer en zeker tot eind deze zomer alle evenementen af te lassen.