Facebook doet niets tegen filmpjes met dierenmishandeling.

Ondanks Facebook meer zou inzetten op ongewenste zaken op het platform, krijgen mensen nog vaak gruwelijke filmpjes te zien van dierenmishandeling. Meer dan 15 miljoen gebruikers vinden dat het delen van zo'n filmpjes niet hoort, ook al is het bedoeld om de problematiek aan te duiden. 


Je zal het ongetwijfeld al meegemaakt hebben! Je Facebook openen en botsen op filmpjes waar puppy's over de haag gesmeten worden, honden of andere dieren die geslagen worden of verwaarloosd worden. Tegenwoordig zijn er van die gekken die er wedstrijdjes van maken om zoveel mogelijk dieren te mishandelen en de filmpjes te delen. Dierenorganisatie Gaia is niet te spreken over deze competities en eist in ons land dat de regering de sociale netwerken aan de tand voelt. 


Sommige andere mensen delen deze filmpjes om te waarschuwen voor zulke mishandelaars. Hoe goed ze het ook bedoelen, ze kunnen er best mee stoppen. Deze filmpjes horen bij politie terecht te komen of bij dierenorganisaties. 

Ondanks Facebook beloofde aan de media en overheden om voor ongewenste video's harder op te treden, zien we niets. VPVB deed zelf de test: Meer dan 10 video's met dierenmishandeling doorgegeven als ongewenst, 10 keer de melding gekregen dat het de richtlijnen niet overschrijdt. Dit wil dus zeggen dat de richtlijnen niet zijn aangepast zoals beloofd.