Facebook manipuleert Vlaamse-rechtse profielen/pagina's

Facebook heeft opvallend op een paar uren tijd een aantal aanvallen verricht op rechtse profielen & pagina's met de zogenaamde Facebookrichtlijnen door berichten te wissen en profielen/pagina's te blokkeren. Ook via Instagram heeft Facebook dit gedaan, deze dienst is van Facebook. 


Ook nieuwsplatform Sceptr heeft de volle laag gekregen. Sceptr is een onafhankelijke nieuwsdienst die in tegenstelling tot de commerciële of televisiemedia het nieuws brengt zoals de feiten spreken. Sceptr gaat ook dieper in onderwerpen waar de 'politiek correcte' mediakanalen niet in willen gaan. Nu is deze nieuwsdienst door Facebook aangepakt, het kan momenteel geen artikelen meer delen via Facebook en een aantal artikelen zijn ineens op hun pagina verdwenen. 

Op de pagina van Vlaams Belang zijn ook een aantal berichten van de aardbol verdwenen, niet door de beheerder maar wel door Facebook zelf. Via Instagram is het profiel van VBJ (Vlaams Belang Jongeren) geblokkeerd wegens deze foto. 

Terwijl de Vlaamse Strijdvlag officieel nergens staat omschreven als haatdragende of racistische vlag is het wel om deze reden dat het account geblokkeerd is. Volgens Bart Claes (Voorzitter VBJ) kan dit wel eens met opzet gedaan zijn door Facebook om de verkiezingen in Vlaanderen te beïnvloeden. Ook het masker is niet verboden, dit masker duikt bij duizenden instagramprofielen per dag op. Ook een aantal individuele profielen van VBJ mensen zijn door Facebook schaakmat gezet.   

Opvallend aan dit alles is dat het bijna verkiezingen zijn. Net nu jaagt Facebook op alle Vlaamse diensten, profielen of pagina's die rechts zijn of dingen publiceert dat volgens de 'politiek correcte' Elite niet correct zou zijn. Op vlak van Extreem Links zien we Facebook gaan jacht houden. Zij die terroristen bij naam durven noemen en de oplossingen durven voorstellen zijn in de ogen van Facebook het gevaar. Zij die terreur beschermen en de daden minimaliseren zijn blijkbaar de brave hondjes volgens Facebook. Ze doen net als de politici binnen de EU. 

VPVB kan wel eens de volgende zijn. 

Vandaag Vlaams Belang, VBJ en Sceptr, morgen wij? Het zou ons niet verbazen want Facebook is tot alles in staat, als het rechts maar kan beschadigen staan ze op de eerste rij. Als onze dienst bepaalde zaken meldt aan Facebook die niet deugen doen ze er nooit is iets aan. Onze organisatie is al meermaals door Facebook benadert geweest. Een aantal keer met de melding dat onze functies geblokkeerd waren omdat we bepaalde terroristische feiten bij naam hadden vernoemd. We moesten zelf desbetreffende statusupdates wissen alvorens we terug actief konden gaan met onze Facebookpagina. Onze dienst heeft ook al eens een week moeten lijden onder de 30 dagen blokkade en dat is de ergste. Je kan in dat geval niets posten, op niemand reageren en niets aanpassen. Het zou ons dus zeker niet verbazen als wij straks ook het slachtoffer worden van deze Facebookactie gewoon omdat we het Vlaams-Nationalisme verdedigen als organisatie. Gelukkig hebben we nu een website, die kunnen ze al niet blokkeren. Op Twitter ervaren we minder problemen, we merken dat we daar meer puur mogen zijn. Als je op Twitter een terrorist bij naam noemt maakt je minder kans om sancties te krijgen dan bij Facebook. Bepaalde termen die Facebook ons altijd weigert kunnen we op Twitter wel gebruiken. Twitter is zeker geen lief poesje want een aantal Vlaams Belang politici en de pagina van Vlaams Belang hebben maanden geleden hun blauwe badge verloren omwille van hun ideologie. Nu ja wij gaan zeker niet beweren dat VPVB Nieuws het neutrale eiland is maar dat weet iedereen, wij geven ons ook uit voor organisatie dat een bepaalde ideologie handhaaft. Wij zijn anders dan VTM of de BBC, wij brengen nieuws dat 'politiek correcte' diensten niet willen of durven publiceren en onze taak is dan om het 'politiek correcte' nieuws te bestrijden met puur nieuws. Je kan ons ook de nieuwsdienst voor Vlaams-Nationalisten noemen. Wij komen ervoor uit wie we zijn dat kan bijvoorbeeld niet van De Morgen gezegd worden. Ben je een linkse nieuwsdienst? Geen probleem echt niet maar kom er dan voor uit en trek de biografie: 'Wij zijn neutraal' weg. Als je een neutrale krant wil zijn dan moet je objectief kunnen zijn en dat is bij diensten zoals bij De Morgen niet het geval. Ons nieuws is gratis en wij worden niet gesponsord dus hebben wij de volledige vrijheid om nieuws te brengen voor een bepaalde politieke kant. Zelfs onze lidmaatschappen en ledenfuncties via onze website zijn gratis. De Morgen krijgt geld van klanten die neutraal nieuws verwachten.  Facebook blijkt het moeilijk te hebben met diensten zoals Doorbraak, VPVB of Sceptr die het nieuws brengen dat 'politiek correcte' nieuwsdiensten niet brengen. Dat die 'politiek correcte' nieuwsdiensten vaak Fake News publiceren is voor hen geen misdaad maar ondertussen bestrijden ze wel nieuws komend van Donald Trump of Geert Wilders en geven hun automatisch de stempel dat ze Fake News verspreiden. 

Registreer je als lid en geniet van meer nieuws bij VPVB+