Fransman die elektriciteit op vrachtdeur plaatste om vluchtelingen te hinderen krijgt boete.

Een 48 jarige man uit Toulouse heeft een boete gekregen omdat hij zijn vracht beschermde met elektrische middelen. De man had in het verleden al last met vluchtelingen en heeft daarom maatregelen genomen. 


Toen de man van 48 uit Toulouse zijn levering wilde doen in Duitsland werd hij ineens aan de kant gezet door de Duitse politie die controle deed op vrachtverkeer. De agenten maakte een attest op wegens onwettige beveiliging op vrachtgoederen. Volgens de Duitse agent is het gebruiken van volt afgevende middelen om goederen te beschermen alleen legaal mits een vergunning. Ondanks de man heel redelijk bleef en aan de agenten vertelde dat hij dit uit paniek deed na vroegere voorvallen met vluchtelingen kreeg hij toch een boete van de rechter. De politieagent was redelijk en stelde enkel een attest op zonder boete maar nadat de Duitse procureur het attest las kreeg de Fransman toch een brief tot rechtbank.

De boete bedraagt een som van om de minimum 800 euro waarvan de helft met uitstel. Volgens de rechter was hij illegaal in bezit van elektronische beveiliging. De man had inderdaad een sensor met voltreactie geplaatst aan zijn deur zonder erkend document en op deze basis werd hij door de recht gezien als iemand dat zonder wettige rechten dit product in gebruik nam. De man is er teleurgesteld want hij heeft al 5 verschillende beveiligingen opgevraagd bij de instantie maar kreeg nooit iets. Hij werd het beu en installeerde dus iets zonder vergunning. Zijn advocaat pleit voor een ontkrachting van de zaak omdat de man niet op de hoogte kon zijn van de Duitse wetten op beveiliging en handelde uit paniek na eerdere incidenten in zijn vracht. De man heeft de sensor zelfgemaakt en heeft zich bewust gehouden aan de voltage die niet kritiek kunnen worden voor mensen hun lichaam. Toch blijft de rechter bij zijn standpunt en heeft daarom de zaak in beraad genomen om over enkele weken een definitief antwoord te geven.

Lees meer nieuws via VPVB+