Geels Belang trekt met een lijst van 33 naar verkiezingen 2018

Vlaams Belang is ook in Geel klaar voor de verkiezingen van 2018 volgende maand. De Geelse afdeling van de partij die momenteel de naam: 'Geels Belang' draagt gaat met zo'n 33 mensen op de lijst richting 14 oktober. 


Met Ivan Wartel als nummer 1 op de lijst wil met Geels Belang het tij doen keren in de stad Geel. N-VA Geel en CD&V Geel hebben de laatste tijd niet meer zo goed gescoord bij de bevolking wat dus in voordeel speelt van de Geelse oppositiepartijen. Geels Belang wil zich vooral focussen op de armoede die in de stad hangt en wil op punten zoals mobiliteit en veiligheid ook veel veranderen. Op vlak van mobiliteit is het in Geel momenteel niet zo best. N-VA Geel heeft naar mening van de bewoners te veel verkeerslichten bijgezet en plaatsen waar ze drukte probeerde te dempen het erger gemaakt hebben. Mobiliteit is een onderwerp dat fel aan het licht komt tijdens Geel Kiest waar de partijen en de bevolking hun mening kunnen uiten. Geels Belang wil meer luisteren naar de bevolking en gaat dus de strijd aan met de armoede en wil veranderingen zien in het mobiliteitsplan en veiligheidsplan. De tegenstander in de zin van huidige oppositie van Geels Belang is het gemixte clubje van verschillende partijen: Beter Geel. De volledige oppositie vertrouwt erop dit jaar potten te kunnen breken en hebben een voorgevoel dat de huidige coalitiepartijen deuken in hun de deuren zullen vinden. 

Niet alleen in Geel maar ook elders in de Antwerpse Kempen is Vlaams Belang erg gemotiveerd en heeft het redelijk grote lijsten. Geel, Mol, Turnhout, Lier zijn de doorsnee belangrijkste steden/gemeenten in de Kempen en bij deze vier is de groei van het Vlaams Belang positief opmerkelijk. N-VA doet het in de Kempen ook heel goed, Herentals mikt met Yoleen Van Camp veel te behalen en ook elders in de Kempen probeert de partij alles op alles te zetten. In Westerlo komt Jan Ceulemans op voor N-VA die uiteraard als grote vriend van KVC Westerlo meteen aan N-VA kopstuk Herman Wynants verbonden. Maar toch zullen N-VA maar ook CD&V niet moeten zweven want Vlaams Belang en zelfs in sommige Kempische gemeenten linkse partijen zitten op een grote groei in de Kempen en willen potten breken. Ook in de Limburgse Kempen probeert Vlaams Belang wat te bereiken en in de Limburgse grotere steden zoals Hasselt met als hoofdthema: Verzet tegen de moskee heeft Vlaams Belang redenen genoeg om de Vlaamse Leeuw hoog in het vaandel te draaien. Volgens partijvoorzitter Tom Van Grieken is VK18 minstens even belangrijk als VK19 en deze boodschap hebben de lokale afdelingen goed opgevolgd.