Gerolf Annemans: Tanden laten zien en aanscherpen.

Volgens Gerolf Annemans (Vlaams Belang) is het hoog tijd om onze tanden te laten zien en ook aan te scherpen aan onze buitengrenzen. Dat vertelde hij gisteren in de Zevende Dag tijdens het debat over migratiebeleid van de EU. Volgens Ivo Belet is de EU niet slecht bezig maar kan het op sommige punten beter. Annemans was het daar niet mee eens. 


De meningen en boodschappen van Vlaams Belang werden door de Sp.a en mevrouw Verstrepen weer totaal fout geïnterpreteerd. Annemans is er in geslaagd om het ze nog eens goed duidelijk te maken wat hij en de partij bedoelen en ging meteen in duel met Ivo Belet die de EU stond te verdedigen. Annemans liet duidelijk weten dat we iets moeten doen in de landen van die mensen zelf, bijvoorbeeld door militair bewaakte opvangplaatsen in plaats van ze allemaal in Europa op te vangen.  Volgens Annemans kunnen mensenrechten niet bestaan in het huidig beleid van deze Europese Unie.

Volgens mevrouw Verstrepen (advocate) heeft niemand aan de tafel het over oplossingen gehad en drong ze aan dat 'mensen helpen' is wat er moet gebeuren. De oplossingen die Annemans voorstelde heeft mevrouw Verstrepen niet in haar hoofd opgeslagen, ze klaagde ook dat de discussie aan tafel 'te hard' was tegenover de vluchtelingen. Ivo Belet deed er alles aan om Annemans te onderbreken, al na 10 seconden kan hij het niet laten om de eerste zin van Annemans af te brokkelen. 

Annemans liet ook duidelijk verstaan dat niemand nog in Merkel en Belet zal geloven, hij niet, zijn partij niet en het volk niet. Volgens Annemans zijn het de nationalistische overwinningen binnen Europa die met de juiste oplossingen gaan komen. Hij verwees dus naar het succes van Hongarije, Polen, Oostenrijk en Italië die veel verder staan op vlak van terrorismebestrijding en migratieaanpak. 

Klik hier om het debat te herbekijken. 

Annemans liet ook duidelijk weten dat links gelukkig moet zijn met het beleid van Francken. Francken stuurt er amper terug en haalt ze allemaal binnen en voert volgens Annemans het ideale beleid voor links uit. 

Tom Van Grieken liet gisteren op Facebook een foto zien waarop duidelijk te zien is dat N-VA liever met socialisten wil samenwerken dan met nationalisten. Links vaart volgens Vlaams Belang goed dankzij N-VA en zou dus blij moeten zijn met het beleid die ze voeren.