Gert Verhulst is tegen het Cordon Sanitaire

25-04-2019

Studio 100 topman Gert Verhulst heeft deze week een opvallende uitspraak gedaan. Hij liet in de media weten dat hij geen voorstander is van het Cordon Sanitaire en vindt dit alles behalve een volwassen politiek hek. 


'Waarom zou Filip Dewinter niet welkom mogen zijn' was wat Gert Verhulst er kort nadien aan toevoegde in de media. Verhulst vindt dat alle politieke partijen evenveel rechten en kansen moeten hebben in de democratie en is geen voorstander van politieke discriminatie. Of dit een signaal is om een Vlaams Belang gezicht in zijn VIER programma 'Gert Late Night' uit te nodigen is niet duidelijk maar het is wel duidelijk dat hij geen voorstander is van het Cordon Sanitaire. 

Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang gelooft alvast in het doorbreken van dit Cordon Sanitaire. Hij noemt geen resultaten en maakt geen prognose van hoeveel procent de partij zal behalen maar gelooft wel in het einde van het Cordon. De voorzitter is momenteel op Tour door verschillende Vlaamse steden en gemeenten met als slotmeeting in Antwerpen een week voor de verkiezingen van 26 mei 2019.