Hoge brandstofprijzen zijn het gevolg van massa commercialisering van de machten binnen de EU.

De hoge brandstofprijzen zijn er volgens de EU omwille van milieunormen maar dat zijn grove leugens! Alles is het gevolg van een falende Unie dat er bovenop ook nog van profiteert macht te misbruiken over verschillende landen. Als we zelfs onze economie en milieuacties zouden uitvoeren stonden we al veel verder! 


De kernreden van de hoge brandstofprijzen ligt aan de basis van een commercieel systeem van de Europese Unie. Een systeem dat ervoor zorgt dat landen hun eigen systeem niet mogen uitvoeren zonder toelating van de Top in Brussel. Dat noemt men massa-commercialisatie van de machten. Wat ons land betreft zitten we nog met een liberale regering die boven op deze bom van hoge brandstofprijzen een hele marteling van BTW en taksen op plakken. De consument is daar het grote slachtoffer van. Het falende klimaatsysteem van de EU kan hier aan gekoppeld worden. Door dat alle landen steeds toelating moeten krijgen van een aantal zogenaamde "experten" in de EU is er van uitvoeren weinig sprake. Als landen hun eigen klimaatsysteem zouden kunnen beheren en uitvoeren kan er mee in de praktijk worden uitgevoerd. 

Zowel de EU als Regering Michel maken de bevolking wijs dat deze hoge brandstofprijzen een stimulatie moeten zijn om groener door het verkeer te gaan. (Bus, tram, fiets....) en zogezegd omdat diesel de grootste vervuiler zou zijn. Wetende dat de industrie, vrachtschepen of andere niet-baan rijdende machines-voertuigen niet worden aangepakt. Men pakt de kleine man aan die de wagen nodig heeft om naar het werk te gaan. 

In een debat van de Zevende Dag op één sprak Jean-Marie Dedecker duidelijk over het feit dat de dieselklant jarenlang aan het lijntje is gehouden en nu de volle laag krijgt. De industrie wordt in vergelijking amper geviseerd vertelde Decker. GROEN vond de hoge brandstofprijzen wel goed omdat er volgens hun meer aandacht aan openbaar vervoer en de fiets moet gaan. Hedebouw van PVDA ging daar niet mee akkoord, ook bij Sp.a waren ze het niet helemaal eens met GROEN.

Je kan het debat over de hoge dieselprijzen volledig bekijken via DEZE LINK

De Gele Hesjes hebben in Wallonië en Frankrijk al fel betoogd tegen deze marteling van hoge prijzen. Mensen zijn het beu en eisen actie. De Belgische regering verdedigd haar standpunt om de prijzen hoog te houden en wordt volgens hen gecompenseerd met de cijfers van extra jobs en lonen die hun regering zou hebben waargemaakt. De oppositie vond dit terecht een nutteloos excuus en wees Regering Michel mede-verantwoordelijk voor de onnodige hoge brandstofprijzen. Vlaams Belang werd niet uitgenodigd over dit debat maar Gerolf Annemans was nadien wel te gast tijdens het onderwerp van opzegvergoedingen van politici. Dit kan gekoppeld worden aan dit onderwerp. Terwijl de kleine man zich blauw betaald aan hoge brandstofprijzen staan de Tjeven de hoge opzegvergoedingen voor aftredende politici fors te verdedigen. Deze zaken naast elkaar leggen geeft het volledige beeld van hoe egoïstisch en financieel onmenselijk deze regering bezig is. 

Lees meer nieuws via VPVB+