Houding Gwendolyn Rutten op Aalst Carnaval is hypocriet.

Gwendolyn Rutten (Open VLD) was in tegenstelling tot veel liberale bondgenoten wel aanwezig tijdens Carnaval. Haar houding tegenover de aanwezige pers was hypocriet. Ze stond de vrijheid op meningsuiting fors te verdedigen en vond dat er met alles kan gelachen worden. Maar in de politiek zelf is ze van een totaal andere mening. Hypocriete vertoning dus van Rutten.

Rutten en haar partij zijn in de politiek op vlak van vrijheid op meningsuiting heel tegenstrijdig. In De Kamer, Vlaams Parlement en tijdens politieke debatten voert de partij fors politiek om de vrijheid op meningsuiting in te perken en te bekritiseren. Zo gaat de partij altijd in de aanval wanneer Vlaams Belang of N-VA Vlaamse tradities verdedigen of opkomen voor de Vlaamse normen & waarden. In haar rol als politica roept ze massaal op niet te lachen met moslims, joden of andere culturen of gemeenschappen. Maar eens op Aalst Carnaval snel eventjes de "Vlaamse profetie spelen van de vrijheid op meningsuiting".

Waalse liberale collega van Rutten: Premier Wilmes (MR) was snoeihard voor Aalst Carnaval en haalde fors uit via de media. Het is goed dat ook andere politici Aalst carnaval vieren en opkomen voor de vrije meningsuiting maar dan moeten ze dit ook doen tijdens hun werk. Ofwel werk je mee aan de vrijheid op meningsuiting ofwel niet maar speel geen clown die van richting verandert om persaandacht te krijgen. 

Barbara Pas (Vlaams Belang) vond dat de premier haar boekje zwaar te buiten was gegaan en reageerde.