Iedereen wil De Block weg, regering negeert het volk.

06-04-2020

Kranten koppen massaal 'Wallonië en Brussel willen De Block weg'. Ze hebben het fout! Ook Vlaanderen wil het, heel het land wil De Block ontslagen zien i.v.m. deze coronacrisis. Deze zware minderheidsregering waar de democratie niet voor gekozen heeft negeert het signaal van de bevolking straal. 

Deze minderheidsregering met De Block, Wilmés en een hoop liberale niet-verkozen consorten beweren controle te hebben over het coronavirus en maken de mensen wijs dat ons land het ten opzichte van andere landen goed doet. Volgens de mainstream media doet ons land het uitstekend tegenover andere landen. Helaas spreken de feiten zich tegen. Als je het aantal doden en besmettingen in ons land berekend op aantal inwoners en deze op dezelfde manier zou bereken met dat van andere landen binnen Europa, is ons land niet goed bezig.

Klik onderaan de foto op de link om de kaart te bestuderen

Maggie De Block en premier Wilmés communiceren ook heel slecht naar de lokale afdelingen van politie, brandweer, ziekenhuizen en stad/gemeente. Ons land kan niet spreken van een nationaal maatregelsysteem omdat het in elke stad/gemeente anders wordt gedaan. In de ene stad mag je op een bankje zitten, in de andere niet omdat een burgemeester daar anders over denkt. De politie wordt nationaal verplicht corona patrouilles in te zetten waarbij agenten en lokale korpsen slecht of helemaal onjuist geïnformeerd worden door de politiek. Agenten krijgen sedert een aantal dagen de volle laag van klagende mensen maar het is niet de politie maar wel de politiek die de bevelen geeft. Burgers geraken in onzekerheid omdat de lokale departementen slechte en wazige informatie en zeer onduidelijke orders krijgen van de nationale en federale politiek. 

Leugens van de experten: Virologen hebben gelogen over het gebruik van mondmaskers. Het klopt inderdaad dat deze geen garantie geven dat je niet besmet geraakt maar het kan er wel voor zorgen dat je anderen minder snel besmet. In belang van zwakkeren zoals bejaarden of astma-patiënten kunnen mondmaskers onder de bevolking de kans op verminderen. Er is wekenlang met opzet gezwegen over dit feit omwille van een tekort aan mondmaskers en deze voorbehouden moesten worden voor ziekenhuizen. Volgens de virologen een 'leugentje om bestwil'. De ware kern in deze feit is dat De Block onder haar bevoegdheid enkele jaren terug mondmaskers heeft laten vernietigen zogezegd omdat ze vervallen zouden zijn. Waanzin want mondmaskers kunnen niet vervallen. In sommige gebouwen moesten mondmaskers plaatsmaken om vluchtelingen op te vangen. Sommige mainstream media proberen dit te ontkennen maar sommige van deze mainstream hebben dit zelf wel degelijk vermeld in de krant. De hoofdreden is en blijft natuurlijk wel de incompetente uitvoering van de minister en de regering. Overschotten van mondmaskers kunnen aan het medische leger en ziekenhuizen worden verdeeld of naar een noodplaats gaan voorbehouden voor uitbraken zoals het coronavirus. 

Niet alleen De Block maar heel deze minderheidsregering liegt de bevolking voor. De geloofwaardigheid van sommige virologen zijn niet zo stabiel meer en ons land doet veel zaken niet die men elders in Europa wel doet. Onze straten worden niet gedesinfecteerd, heel Europa dat dit behalve ons land. In heel Europa draagt iedereen een mondmasker behalve in België. Ons land doet ook goede dingen maar liegt de bevolking voor over hun eigen fouten en verzint zo excuses om ze goed te praten. 

ECONOMIE: Onze economie zal zwaar lijden onder deze crisis en deze regering is niet echt bezig met oplossingen op lange termijn. Men neemt wel maatregelen voor werknemers en proberen mensen financieel te helpen maar dat is allemaal korte termijn maatregelgeving.  Hoe dan ook zullen we later de economische gevolgen wel voelen in onze portemonnee. Hoe zwaar de crisis zal zijn, degene die nu de macht hebben zullen hun zakken hoe dan ook blijven vullen terwijl de man in de straat zwaar zal moeten inbinden. 

Zaken die ons land goed goed:

-Sociale afstand

-Vergoedingen voorzien voor technisch werklozen en zelfstandigen die gedwongen moeten sluiten. 

- Coronamaatregelen in de supermarkten.

Zaken die ons land niet doet:

- Openbare plaatsen ontsmetten met hoge druk

- Algemene duidelijke nationale maatregelen waar alle lokale afdelingen zich aan moeten houden.

- Fouten durven toegeven en hier oplossingen voor vinden die democratisch verantwoord zijn.

- Massaal testen.

Ons land test ook heel miniem, sommige patiënten die zware hoest hebben, koorts en echt ziek zijn worden in sommige gevallen niet eens getest. Ook in de rusthuizen is er te weinig getest en bejaarden worden in ons land gezien als 'verloren zaak'. 

Scholen:

Ons land probeert voor het lager en middelbaar online lessen te voorzien, deze bevoegdheid ligt bij Ben Weyts van N-VA. Niet alle scholen hebben momenteel leen-computers voor leerlingen die thuis geen computer hebben om online lessen te volgen. De Vlaamse regering steekt hierin wel energie terwijl de federale regering in rondjes draait. Het is voor ouders ook heel onduidelijk wat er nu te gebeuren staat voor hun kinderen.