John Crombez zijn plaat blijft nog steeds hangen.

In De Zevende Dag op één in een debat met Tom Van Grieken liet Crombez duidelijk merken dat zijn plaat nog steeds is blijven hangen. Het debat ging over de sociale zekerheid en werk waarbij Crombez opnieuw zijn antipolitieke taal heeft gebruikt. 


'Vlaams Belang is tegen de vakbonden en is tegen werkloosheidsuitkering van 50 plussers' klonk het bij Crombez. Tom Van Grieken reageerde meteen en liet duidelijk horen dat dit verwijt niet klopt. Uiteindelijk zijn het de vakbonden die alle leden van Vlaams Belang verbieden om lid te zijn. Het is niet Vlaams Belang die een oorlog voert tegen de vakbonden. Van Grieken liet ook verstaan dat van wat Crombez vertelde over de 50-plussers de partij net het tegenovergestelde bedoelt. Crombez probeerde de sociale thema's van Vlaams Belang zonder element te verdraaien naar asociaal. In de praktijk zal blijken dat het sociaal systeem van het Vlaams Belang het meest realistisch en eerlijk is.

- Vlaamse sociale zekerheid

- Geen uitkeringen voor illegalen

- Hogere uitkering voor mensen met een beperking

- Hogere pensioenen

- Goedkopere rusthuisfacturen

Sp.a wil puntje 3,4 en 5 ook maar bij hun zijn de vluchtelingen en asielzoekers inbegrepen waardoor die legale verblijvende bejaarden en mensen met een beperking opzij worden geschoven. Volgens Sp.a tellen mensen met een andere huidskleur of religie niet mee bij Vlaams Belang maar die stelling is onjuist. Vlaams Belang ziet in Eerst Onze Mensen ook mensen met een andere huidskleur of achtergrond zolang ze maar legaal in ons land leven met een geldig paspoort. Het gaat over de illegalen (asielzoekers, vluchtelingen, gelukzoekers) waar Vlaams Belang de sociale stekker wil verwijderen. 

Tom Van Grieken was de absolute winnaar van het debat en had de meeste feiten en facts om over te spreken terwijl Crombez zijn plaat nog steeds is blijven hangen van de vorige keren. 

Je kan het debat herbekijken via #7dag