Joke Schauvliege sproeit opnieuw azijn op festivals.

Na de onbeschofte overdreven controles vorig jaar op festivals en pretparken inzake milieu gaat Joke Schauvliege opnieuw hetzelfde doen. Ze is van plan sancties te geven aan festivals die met de milieuregels onder de 82% scoren en dreigt zelfs met bannen van festivals of pretparken. 


Vorig jaar kregen festivals en pretparken bezoek van Joke Schauvliege (CD&V) inzake milieuregels en normen. Er werden een aantal festivals en pretparken onterecht aan de tijdelijke zegels gehangen omdat die volgens Schauvliege niet in orde waren. Ook stedelijke evenementen kregen last met haar. 

Volgens organisatoren waren die controles nutteloos omdat ze in 2016 groenlicht hadden gekregen met de toen vernieuwde milieuwetten. Ondanks dat kwam Schauvliege in 2017 terug. Deze controles waren niet in de goede smaak gevallen bij een aantal fangroepen van Vlaamse discotheken en Dj's die een protestmars hebben gedaan tegen Schauvliege haar controles. De Federale regering benadrukte enkele maanden later dat de controles van de Vlaamse regering niet nodig waren.

Volgens de informatie die festivaluitbaters vrijgeven zou er nu gecontroleerd worden op de ecologische belangen en voedselkramen die volgens Schauvliege niet optimaal zouden zijn met de nieuwe wetgevingen. De stad Antwerpen laat met 100% weten dat hun festivals niet moeten vrezen en ze volgens het stadsbestuur met alles in orde zijn. De stad Antwerpen was ook niet te spreken over de massale controles vorig jaar op de Antwerpse festivals.