Koen Geens faalt opnieuw: Gevangen moeten minder straf uitzitten.

Koen Geens (CD&V) faalt opnieuw. Omwille van een verandering in het strafsysteem deze keer. In tijden van terreur verwachten de burgers dat er strengere straffen komen, nu blijkt dat gevangenen minder straf moeten uitzitten. Vlaams Belang is hier woest over. 

Binnenkort zullen gevangen gemiddeld maar 1/3 van hun straf moeten uitzitten en al vrij kunnen komen. Dat blijkt uit de nieuwe veranderingen binnen justitie. Voor Tom Van Grieken van Vlaams Belang moet men de Wet-Le Jeune per direct afschaffen. De zoveelste blunder onder leiding van Koen Geens die weigert ontslag te nemen wegens zijn laks beleid. Barbara Pas (Vlaams Belang) is woest omwille van deze situatie. Het is Pas die het ontslag van Koen Geens heeft geĆ«ist in De Kamer. 

Volgens Koen Geens werken zijn diensten prima en is er geen reden om ontslag te nemen. Nog geen week later komt dit erbij, de geloofwaardigheid van het volk in Koen Geens zal nu volledig weg zijn en terecht. Wat er nu in het parlement zal ondernomen worden is nog niet duidelijk maar oppositiepartij Vlaams Belang eist actie tegen deze veranderingen i.v.m. het strafsysteem. 

Ook de politiediensten hebben geen positieve reactie op de verandering. Een politieagent die anoniem wil blijven heeft onze VPVB dienst een mail gestuurd met de frustratie over deze beslissing in het systeem. 'Wij zetten alle dagen ons eigen leven op het spel om kwaad te bestrijden en moeten nadien steeds slikken hoe milder de systemen worden. Spijtig dat agenten openlijk geen politieke kant mogen laten zien want anders liet ik het duidelijk zien aan justitie voor wie ik zou gaan stemmen'. Ons land wordt milder en milder terwijl landen zoals Hongarije of Polen terecht strenger en harder worden in zaken straffen en gerechtigheid. 

De politieke tijdlijn van Geens ziet er niet goed uit en veel burgers eisen dan ook het ontslag van deze minister. De publieke opinie heeft zware kritiek op de premier omdat hij als eerste minister zijn verantwoordelijkheid zou moeten nemen en de minister van justitie op staande voet moet ontslagen. Ook het buitenland reageert op deze verandering van de strafsystemen in ons land. Ons land komt weer een bittere reputatie tegemoet zo blijkt.