Koninklijke familie kost de Belg 13.027.001 euro per jaar.

13 miljoen en 27 duizend euro betalen wij Belgen jaarlijks aan de koninklijke familie. Met dat geld gaan deze heren en dames van Laken eens op een staatsbezoek en voor de rest moeten ze gewoon burgers groeten en wordt alles in hun plaats gedaan. 


Ze moeten niet met de wagen rijden, ze moeten niet koken en huren mensen in om voor hun kinderen te zorgen terwijl ze er tijd genoeg voor hebben dat te doen. De kinderen moeten ook niets doen dan alleen luisteren en goed studeren (allemaal mooi betaald door mama en papa) terwijl de doorsnee Vlamingen weekendwerk moeten doen voor 1 cursus te kunnen betalen. Ook met de sanctie op Laurent blijft de dotatie hoog want het is dan ook maar eenmalig een deeltje minder dotatie voor Laurent. 


Barbara Pas (Vlaams Belang) heeft al vaak in De Kamer gepleit voor een volledige dotatiestop voor de koninklijke familie maar dat voorstel vindt Regering Michel niet 'politiek correct' genoeg en iets te 'respectloos'. 


Ook voor Regering Michel betaalt iedereen zich blauw: Ook in de regering wordt er teveel loon betaald aan ministers, bonussen worden nog steeds gegeven en graaiers worden niet gestraft in deze regering.

Lonen ministers:

- Premier Michel, Jan Jambon, Kris Peeters, Didier Reynders en Alexander De Croo: €10.786 per maand.

- Koen Geens, Maggie De Block, Steven Vandeput, Johan Van Overtveldt, Willy Borsus, Daniel Bacquelaine, François Bellot en François Bellot Marghem: € 10.482 per maand

- Theo Francken, Pieter De Crem, Bart Tommelein en Elke Sleurs: €10.039 per maand.

Barbara Pas heeft al veel pogingen gedaan om deze regering duidelijk te maken dat dotaties niet meer van deze tijd zijn. Heel even had de regering dat begrepen en besloten om Prins Laurent te sanctioneren wegens fout gebruik van dotatie. Uiteindelijk kreeg hij een kleine waarschuwing, ze gaan eenmalig een deeltje van zijn dotatie afnemen. Volgens Barbara Pas zouden we beter de gehele dotatie van de koninklijke familie afschaffen en zouden ministers een pak minder moeten verdienen.