Kris Peeters maakt wijs dat natiestaten binnen EU slecht zijn.

Kris Peeters (CD&V) haalt fors uit naar de natiestaten binnen de EU. Volgens hem is dat een terugweg naar de oertijd. Volgens de Tjeef is afhangen aan de EU de beste weg. 


Al is zijn verhaal eentje zonder waarheden in de praktijk! Het is de EU dat de weg opgaat van verliezen! Natiestaten gaan hun eigen economie terug prioriteit stellen waardoor dat beter is voor de Europese economie in het geheel. Uit onderzoek van economische experten blijkt dat een Europese economie enkel kan draaien als elk land zijn eigen economie sterk zet. De Pro-EU landen met vooral ons land verkopen onze economie uit om zoveel mogelijk de commercialiseren in Europa. Gevolgen zijn, minder werkzekerheden, minder winsten voor ons eigen land. 


Volgens Peeters moeten we aan de EU blijven hangen. 

Net zoals zijn liberale coalitiepartners gelooft Peeters in het EU sprookje. Want zelfs N-VA is tegenwoordig van mening dat de EU de oplossing is. Dat is te zien op de manier waarop en hoe hard de partij Theo Francken in de EU probeert te loodsen. Vlaams Belang is de enigste Vlaamse partij dat niet gelooft in de EU en een onafhankelijkheid wil. N-VA heeft die al in de diepvries gestoken om 'politiek correct' te blijven tegenover hun coalitiepartners. 

Landen zoals Hongarije die zich verzetten tegen het beleid van de EU doen het op vlak van nationale veiligheid en zelfs economisch beter. Dat land slaagt in dingen waar de EU al jaren niet in kan of wil slagen. Hongarije, Oostenrijk en Polen gaan de strijd aan met de 'politiek correcte' van de EU massa en doen het veel beter dan de EU zou kunnen verwachten.