Migratie vormt volgens Koen Geens geen problemen.

Volgens minister van justitie Koen Geens is er niets mis met de migratie in ons land. Volgens hem heeft migratie geen invloed op de criminaliteit in onze samenleving. Deze redenering zal hij niet met dank afgenomen krijgen. Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken noemt deze uitspraak van Geens grof en arrogant naar aanleiding van zijn beleid. 


Volgens Geens zijn de stijgende verkrachtingen, vandalisme en rellen in ons land er niet gekomen door de migratie. Koen Geens noemt de stijgende criminele piek een mengsel van rotte appels, depressies en slecht opgevoede jeugd. Migratie is volgens hem niet het kernprobleem van de stijgende cijfers criminaliteit. 

Tom Van Grieken is dit spelletje meer dan beu en wil dat Geens stopt met de echte problemen te verdoezelen en wil Geens liever zien vertrekken uit de regering. Ook Theo Francken ziet geen problemen in de migratie, volgens de Staatssecretaris is migratie een positief iets. 

Vlaams Belang klaagt het beleid van Geens al jaren aan. Terroristen die onder de radar blijven, politie die niets mag doen en lakse straffen in de rechtbanken het zijn allemaal zaken die onze nationale veiligheid naar omlaag trekken. Koen Geens ontwijkt volgens de oppositie de kernproblemen van justitie en criminaliteit, hij voert een soort 'links knuffelsysteem' dat in plaats van strenger gewoon veel softer wil ingrijpen. Je kan het vergelijken met linkse machten die in criminelen een patiĆ«nt zien en de gevangenis als overbodig zien, zo'n beleid is Geens volgens Vlaams Belang aan het voeren. 

Het buitenland reageert ook op de beleidsvoering van Koen Geens. De Britse media beschrijven Geens als een 'Soft key of justice' wat in het Nederlands wil zeggen: Zachte sleutel van justitie. Niet alleen Vlaams Belang maar ook veel burgers zijn het meer dan beu, steeds meer organisaties of mensen willen op straat komen in naam van de nationale veiligheid. Barbara Pas eiste het ontslag van Geens na de schietaanslag in Luik. Geens reageerde stijf dat hij dit niet zal doen, een week later krijgt de bevolking te horen dat gevangenen voortaan nog maar 1/3 van hun straf moeten uitzitten. Vandaag komt Koen Geens dus droog vertellen dat migratie geen problemen vormt in onze maatschappij. 

De politici van N-VA reageren gematigd over de feiten. Volgens N-VA doet Geens zijn werk maar kan op het sommige punten beter. Het is duidelijk dat N-VA de banden met Geens vriendschappelijk wil houden omwille van Jan Jambon die in zijn functie als minister van binnenlandse zaken dagelijks met Geens moet samenwerken. N-VA probeert nu op 2 kampen te spelen met een paar maanden voor de verkiezingen. Langs de ene kant willen ze in het Eliteprofiel van 'politiek correct' blijven door hun coalitiepartners te verdedigen in het parlement. Langs de andere kant komt het "rechtse" gezang van de partij hard op in de media en op televisie. Kieskoorts zoals men dat in de volksmond noemt.