N-VA Antwerpen reikt liever hand uit naar de vijand.

N-VA dat steeds in de clinch ligt met de partij GROEN heeft in Antwerpen een speciale move gemaakt. N-VA Antwerpen heeft laten horen dat ze het eventueel met afhankelijk van het discours willen overwegen een hand uit te rijken naar GROEN Antwerpen. Het klinkt heel hypocriet want N-VA Antwerpen en GROEN Antwerpen kent al dezelfde vijandelijke relatie dan op nationaal level.


GROEN ziet dit in ieder geval niet zitten en slaat de hand meteen weg. GROEN voorzitter Almaci liet onlangs aan Newsmonkey horen dat het GROEN programma niet past met de systemen van de N-VA. 'Als we een gezondere lucht willen kan dit met met N-VA' klonk het toen in de betekenis. In één van de Antwerpse deelgemeentes is er inderdaad een kennis van samenwerking tussen N-VA en GROEN maar in de grote stad zelf ziet GROEN het niet zitten. 

Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken heeft hier op gereageerd met een filmpje: 

Wa is dees? Wa is dees waren de woorden van Tom Van Grieken over het nieuws dat N-VA een samenwerking met GROEN misschien wel ziet zitten. Volgens Tom doet de N-VA dit alleen omwille van het Cordon Sanitaire en ze schrik hebben reputatieverlies te lijden wanneer ze hun hand definitief zouden aanbieden aan het Vlaams Belang. 24 uur ervoor riep Bart De Wever nog dat een sterke samenwerking met Vlaams Belang de droom van links zou zijn. Van Grieken: Weet je wat de droom is van rechts, mijnheer De Wever? Dat wij samenwerken en niemand is perfect. Maar de stad Antwerpen uitverkopen aan Almaci en Van Besien en niet met ons samenwerken dat krijgt u aan de Antwerpenaar en in heel Vlaanderen niet uitgelegd. 

Hoe zou N-VA dan met GROEN samenwerken? GROEN zelf ziet dat niet echt zitten en hun economische beleidsplannen voor de stad Antwerpen botsen frontaal opeen. Als we kijken naar beleid tegen vervuiling en verkeersbeleid botsen deze twee partijen nog harder tegeneen en zou het op basis van de beleidspunten een zeer slordige en onrealistische coalitie tussen de twee zijn. Wil N-VA dan echt geen moeite meer doen voor de Vlaamse ideologie? Moet dat echt opzij gaan voor reputatie en lust naar macht? Het maakt de kiezer wel duidelijk hoe onstabiel de N-VA wel is. De ene dag zijn het liberalen met een blauwe wolk rond commerciële belangen terwijl ze de andere dag de rechtse spreekpalen bovenhalen. 

Bart De Wever vertelde een tijd geleden aan Newsmonkey dat Besien de grootste tegenstander is voor de verkiezingen in oktober 2018. Hij is fier op zijn bijna afgelopen termijn als burgemeester en haalde de economische toestand van zijn stad boven. Volgens hem is de stad er tijdens zijn heerschap erin geslaagd om grote economische vooruitgang te boeken in zaken bouwen, renoveren en ontwikkelen. 

Meer nieuws via VPVB+