N-VA is vies van Vlaamse ideologie.

Als het is om Puigdemont gaat is de N-VA er graag bij. Als het over Vlaams Belang of Vlaamse onafhankelijkheid gaat schamen ze zich of durven ze geen debat aan. N-VA is niet vies van blauwe coalitiepartners, als het gaat om Premier Michel of Gwendolyn Rutten dan is het pure vriendschap.


N-VA heeft vandaag weeral eens een debat met Vlaams Belang geweigerd, althans willen de Vlamingen, Vlaams Belang en zelfs de debatshows zo'n debat. N-VA is op dat gebied nog harder dan hun coalitiepartners en de linkse oppositie. Andere partijen lopen niet weg van een debat met het Vlaams Belang. 


N-VA wil niet aan tafel zitten met het Vlaams Belang omdat ze niet de 'Sp.a' van rechts willen zijn. Aan de linkerzijde praten de centrumpartijen met hun extremere wederhelft, die koers wil N-VA op de rechterzijde niet varen. Ook de redenatie van N-VA is onlogisch. Zo vertelde voorzitter Bart De Wever al vaak: 'We overwegen samen te werken met het Vlaams Belang maar verwerpen het Cordon niet.' Ondertussen probeert N-VA wel kiezers te lokken door ineens hun valse leeuw met rode klauwen te vervangen door de echte Vlaamse strijdleeuw die het Vlaams Belang gebruikt. Zo worden er momenteel op commando Vlaamse strijdleeuwen uitgedeeld door N-VA aan de leden. 


VPVB: N-VA is de profeet van de hypocrisie.


N-VA speelt graag Vlaamse Nationalist, vooral tijdens de verkiezingen en wanneer de reputatie aan een zijde draadje hangt. In de praktijk zijn ze vies van het Vlaams Belang en weigeren alle communicatie. Wel stelen ze voorstellen van Vlaams Belang wanneer het hen goed uitkomt. Ze hebben de Vlaamse onafhankelijkheid al in de diepvriezer gestoken maar fuiven wel mee met de Puigdemont pionnen. 

Toen dat N-VA bijna aan de macht kwam besloten ze een kartel op te bouwen met CD&V. Toen al werd er duidelijk dat N-VA uitwas op postjes in plaats van hun Vlaamse koers prioriteit te stellen. Eens in de regering heeft N-VA als grootste Vlaamse partij alleen maar gedaan wat hun blauwe coalitiepartners van MR/VLD hen vroegen. Zelf op tafel kloppen en vasthouden aan rechtse koers was niet aan de orde. Immigratiestop (voorstel van Vlaams Belang) is voor Staatssecretaris Theo Francken geen oplossing. Zijn idee: 'Strenger migratiebeleid' toon in werkelijkheid aan dat het zijn koers is dat geen oplossing biedt. Een paar tientallen Soedanezen terugsturen strijken niet met de komst van het aantal nieuwe vluchtelingen. Het Vlaams Belang wil een immigratiestop en die discussie probeert N-VA te vermijden door telkens een debat met Vlaams Belang aan te gaan. Ook in steden waar N-VA macht heeft zien we weinig rechtse vooruitgang. Er wordt overal bespaard op de Vlaamse zorg, er is nog altijd geen maximumfactuur voor in de rusthuizen en er blijft staatsgeld gaan naar moskee├źn en andere religieuze zaken. Deze regering bespaart rond de 900 miljoen aan de zorg maar investeert circa de 400 miljoen aan leefloon van migranten. LEES MEER HIERONDER: 

Bart De Wever: MARIONET

Hij is burgemeester van de grootste Vlaamse stad. Hij is voorzitter van de grootse Vlaamse partij. Alle politieke uitvoeringen in de regering zijn Liberaal, alles wat N-VA doet is dansen naar de eisen van Premier Michel waar ze duidelijk niet op tafel durven kloppen. Bart De Wever is dat ook in zijn eigen stad, er worden nog steeds moskee├źn gebouwd op kosten van de Antwerpenaren terwijl er een tekort is aan zorgpersoneel in de stad. Stiekem is hij zo fier als hij een Vlaamse vlag mag dragen maar hij is vies van de realiteit ervan.