N-VA schuilt onder de blauwe vleugels van Liberalisme.

N-VA wil duidelijk niet veel samenwerking vanaf oktober 2018. Dat blijkt uit hun bekendmakingen van de afgelopen dagen en weken. Samenwerken met de liberalen zint wel een vriendschap want in deze huidige regering likken de N-VA kopstukken de tenen van liberale politici. 


N-VA weigert om met Groen samen te werken terwijl Deurne een coalitie kent tussen N-VA en Groen. Maar in Antwerpen zelf isoleert deze N-VA zich volledig in zichzelf. Geen samenwerking met linkse partijen, geen samenwerking met Vlaams Belang. De enige die ze niet afbreken zijn de Liberalen. Hun schijnhuwelijk met CD&V was van in het begin al duidelijk: N-VA jaagt naar macht en posities, het is een klassieke traditionele partij. 


Ook in Gent heeft N-VA een samenwerking met VB-Koepel Gent afgewezen, ook daar probeert de partij een solospel te spelen. Het rechtse belang van N-VA lijkt afgestorven te zijn, of is volgens de Vlaams Belang leden er nooit geweest. Het is zoals Filip Dewinter ooit vertelde: 'N-VA is de light versie; Vlaams Belang is de originele verpakking'. 

Toespraken als de deze in de video's zijn allemaal loze woordjes. Is N-VA beschaamd om rechts te zijn of heeft de blauwe geldmachine de verslaving liberalisme deze partij getrotseerd? 

Vlaams Belang heeft de kiezer altijd al voor deze partij gewaarschuwd. Vlaamse ideologie is voor N-VA een mooie theorie om te gebruiken, in de praktijk strijken ze liever met strijkijzers ten voordelen van het liberalisme. 


In debat gaan met Vlaams Belang blijkt voor N-VA niet aan de orde te zijn en ondertussen steekt De Wever de Vlaamse onafhankelijkheid in de diepvriezer. Wat Open VLD is voor een liberaal BelgiĆ« onder volledig Europees bestuur is N-VA ook, alleen willen die de versie zonder Walen, maar onafhankelijkheid is geen prioriteit klinkt het bij N-VA. 


Terwijl linkse partijen zoals Groen en Sp.a het overwegen met hun extreem linkse wederhelft samen te werken, duwt N-VA zijn extreem rechtse wederhelft verder weg. De vraag is of de N-VA kiezer daar wel gelukkig mee is? Veel N-VA kiezers kozen voor de partij omdat ze dachten dat N-VA 'het nieuwe rechts' ging zijn. Die gedachte zal nu wel anders uitdraaien nu ze weten dat hun partij het rechtse plaatjes breekt om liberaal in pronk te staan.