Nergens zoveel commerciële toegang als in België en dat is slacht nieuws!

De commerciële voordelen en ruimte op economisch vlak zijn in ons land zo groot dat het een tal van nadelen telt. Onpartijdige economische experten trekken aan de alarmbel. 


Ons land is koploper in commercialiseren. Vooral in de bouwsector neemt de commerciële toeloop als maar toe. Dat komt omdat de regering de commerciële bedrijven meer voordelen aanbiedt dan de middelgrote en kleine bedrijven. Zelfstandigen worden het meeste belast in ons land en zijn het slachtoffer van massa commerciële concurrentie. Volgens onpartijdige experten gaan bedrijven over heel de wereld veel te hard commercieel. 

Regering Michel: De reden is niet ver te zoeken omdat we een liberale regering hebben die grote voorstanders zijn van commerciële uitbreidingen. Megastores, supermarkten, giganten en Europese ketens zijn het gevolg van liberale beleidsvoeringen in de wereld. Ons land is met deze regering liberaal van kop tot teen. Het doel van deze regering is commerciële werkplaatsen ontwikkelen in bedrijven die in heel Europa werk kunnen bieden. Hoe sneller winst, hoe beter is de redenatie van liberaal.

Onze werkzekerheid en onze economie lijden onder dit liberalisme en nog geen klein beetje. Deze regering is strenger voor een kleine zelfstandige dan voor een commercieel bedrijf dat buitenlandse werknemers in dienst neemt om minder lonen te moeten betalen. Bedrijven die saneren in het binnenland en in het buitenland nieuwe afdelingen zet wordt door deze regering zelfs aangemoedigd. 

Vlamingen werken veel harder en meer dan vroeger, het is dus belangrijk dat onze eigen werkzekerheid onderhouden blijft zeggen Vlaamse ondernemers. Het is niet omdat je commercieel gaat en zo groter kan worden als bedrijf dat dit een voordeel is voor onze eigen economie. Voor het bedrijf kan het allemaal in voordeel spelen, voor de werknemers en onze economie helaas niet. Het liberalisme denkt teveel in het belang van een bedrijf en niet in belang van de welvaart en de werknemers. 

De zelfstandigen hebben strengere concurrentievoorwaarden opgelegd gekregen met lage prijzen en kortingsacties terwijl de grote commerciële bedrijven de regels aan hun laars kunnen vegen. Voor de kleine zelfstandigen zijn de kosten van zo'n sanctie het einde van het Latijn, grote bedrijven betalen de boete als lucht en concurreren erop los. Deze regering pakt het volgens economen fout aan, ook oppositiepartijen Vlaams Belang, Sp.a en PVDA zijn niet te spreken over het economisch beleid van Regering Michel. 

Linkse partijen reageren met stakingen, betogingen en andere platleggingen om het beleid aan te vechten. Rechtse oppositiepartij Vlaams Belang pakt het beleid vooral aan in De Kamer en speelt met zijn ideologisch programma in tegen het Elitebeleid. Het zullen de kiezers zijn die bepalen of het liberaal beleid gestopt wordt of niet.