Oostenrijk vindt manier om vluchtelingen te minderen.

De Oostenrijkse regering heeft een manier gevonden om de komst van vluchtelingen te verkleinen. Dat doen ze door 840 euro per vluchteling te vragen die in Oostenrijk wil schuilen. Zo hoopt Oostenrijk de piek te verkleinen en zo meer controle te krijgen over de veiligheid van hun land. 


Hongarije was het eerste Europese land dat iets ondernam tegen de vluchtelingenstroom ondanks de eisen van de Europese Unie. De Hongaren laten er geen meer binnen. Ook Oostenrijk neemt maatregelen tegen de vluchtelingenstroom door ze er een flinke som voor aan te rekenen. Oostenrijk rekent zo'n 840 euro per vluchteling aan. Voor een vluchtend gezin met 4 kinderen is dat dan zo'n 3.360 euro. 


De Europese Unie reageert gemengd op deze situatie. De houvast van Merkel vindt deze maatregel onaanvaardbaar terwijl de jongere Europese leden hier wel mee kunnen leven. Mensrechtenorganisaties proberen nu al protesten te organiseren volgens sommige bronnen. 


Deze Oostenrijkse maatregel is beslist op basis van de grondige hervorming van vreemdelingenwet. In deze kadering is ook het dragen van hoofddoeken verboden door de Oostenrijkse regering. Oost-Europa neemt dus een voorbeeld ten opzichte van West-Europa waar de Pro-Europese regeringen meer vluchtelingen toelaten en de poorten niet durven sluiten. 


Op dit vlak kan Vlaanderen het voorbeeld worden van West-Europa om wel er iets tegen te doen. Mensen die dit echt willen kunnen dus best op Vlaams Belang stemmen. Filip Dewinter wil een referendum om zo een immigratiestop in Antwerpen te eigen mits een minimaal aan handtekeningen als VB niet zou winnen. Als Vlaams Belang de grootste wordt in Antwerpen komt de immigratiestop daar via de gewone weg. Dat moet een voorproefje worden voor 2019 want dan wil de partij die immigratiestop over heel Vlaanderen.