Opnieuw een vrouw aangerand op Gentse Feesten.

Een vrouw heeft bij de Gentse politie klacht neergelegd wegens aanranding tijdens de Gentse Feesten. Dat zou op zaterdagavond gebeurd zijn wanneer een man haar heeft betast in de schaamstreek. 


Nadien begon de man zich over de vrouw te vergrijpen, loste zich los en vertrok. De vrouw had zoiets nog nooit meegemaakt en is nog aangeslagen door de feiten. Volgens de vrouw gaat het over een oude kalende man mogelijk een baard. De politie gaat nu op basis van camerabeelden proberen de dader te vinden.

Plaag: Het is een plaag geworden op de Gentse Feesten. Alle jaren zijn er meerdere klachten over aanranding of andere seksuele misdrijven. Ondanks de politie feller patrouilleert schrikt het de aanranders niet af om hun slag te slaan. 

Vlaams Belang Gent heeft hier al meerdere keren op aangedrongen strenger op te treden tijdens de Gentse Feesten. De partij wil dat vrouwen terug veilig over de straten van Gent kunnen en verwijzen naar het lakse beleid van Termont. Ook andere feiten zoals gauwdiestal of geweldpleging komen teveel voor tijdens de Gentse Feesten volgens de partij. Ook als het geen feesten zijn komen deze feiten te veel voor volgens de VB Gent voorzitter.