Opnieuw ophef na woordje van Filip Dewinter. Racisme of niet?

Een woordje van Filip Dewinter deze week in De Kamer veroorzaakte een hysterische wind bij de tegenpartijen. Filip Dewinter verwees naar het feit van Herman De Croo gelijk had dat Antwerpen binnen tientallen jaren een Marokkaan, Turk of *Neger als burgemeester zal hebben. 


*: Het woordje Neger (in mond van politiek correct het N-woord) veroorzaakte hysterische wind bij de tegenpartijen. Volgens de tegenpartijen was het racistisch op de manier waarop Dewinter dat woord gebruikte. Ook N-VA deed mee met het clubje dat hier een racisme zaak van hebben gemaakt. Communistische, islamitische en links-socialistische opiniemakers / column schrijvers schilderde Dewinter af als racist. Is Neger wel een racistisch woord en wordt het woordje racist teveel gebruikt?

Neger is geen racistisch woord. Woorden zijn pas racistisch als ze per definitie racistisch zijn. Het woord Neger wordt volgens de definitie in het woordenboek Van Dale omgeschreven als lid van een van de zwarte of donkerbruine rassen die oorspronkelijk uit Afrika afkomstig zijn. Enkel staats er tussen haakjes aangegeven dat het voor sommige mensen beledigend kan overkomen wat dus niet wil zeggen dat het woord automatisch racistisch is. De partij wordt ook racistisch benoemd maar dat zijn ze niet. Racisme kan alleen onder rassen gelden, niet onder religie of cultuur. Vlaams Belang is niet tegen moslims of Afrikanen, ze zijn tegen massa-immigratie en de islam. Vlaams Belang wil een immigratiestop en alle illegalen het land uit, dat niet wil zeggen dat Vlaams Belang zwarten of alle moslims die hier geboren zijn het land uit zal zetten. 

Racisme wordt misbruikt door de linkse oppositie en mensen van vreemde origine om het slachtoffer te kunnen blijven spelen. Op politiek vlak, juridisch vlak en economisch vlak maken ze graag gebruik van het woordje racisme. Je kan pas iemand beschuldigen van racisme als je kan aantonen dat de definitie ervan racistisch is. Filip Dewinter is nog nooit veroordeeld als racist en is nog steeds politicus. Indien hij wel veroordeeld zou zijn was hij nu geen politicus in actieve vorm. 

Linkse partijen en zelfs de besturende macht van onze regering zijn wel racistisch! Blanken mogen van deze macht beledigd worden door mensen van vreemde origine, mogen gediscrimineerd worden om de multiculturele waarde te verbeteren en door zelfverzonnen 'racisme overtredingen' ontzegt worden van bepaalde waarden & normen. Zoals blanken met een tattoo mogen geweigerd worden op de werkvloer terwijl je moslima's niet mag weigeren wegens hun hoofddoek zijn ook elementen die van deze huidige macht een 'positieve discriminerende' elite maakt. Positief racisme en positieve discriminatie mag maar en blanke moet zich inhouden dat is wat de macht hier de burgers opdringt. Daarom zijn diegene die alle dagen roepen dat Vlaams-Nationalisten racisten zijn, zelf de racisten. Ook UNIA discrimineert blanken met dezelfde vorm van positieve discriminatie te belonen en enkel het blank naar zwart racisme aan te pakken.