Opvallend eenrichtingsverkeer van de pers over haatcommentaren.

Haatcommentaren zijn in geen enkele richting goed te praten, een mening kan je perfect neerpennen op een deftige manier. Het probleem in de pers is het eenrichtingsverkeer wanneer het over haatcommentaren gaat op sociale media. Persdiensten trekken vaak een politieke, ideologische of religieuze kaart en dat is een slecht teken in geloofwaardigheid. 


We zien in Vlaanderen de grote mediadiensten als paracommando's strijden tegen haatberichten met steun van de regering om deze hater te kunnen bestraffen. Neutraal gezien geen probleem want elkaar uitschelden is nooit goed maar het probleem is echter dat neutraliteit nergens te bespeuren is. We gaan de kern bij namen noemen: VRTNWS gebruikt al haar kanalen, journaals tot zelfs kinderjournaals om haatberichten naar moslims of donker van huid gekleurde mensen te bestrijden. Men gebruikt diverse internetcampagnes, artikels en filmpjes om de haat aan te pakken. Nogmaals, neutraal gezien is dat heel goed alleen doet deze zender dat enkel voor de net genoemde doelgroepen. Wanneer het gaat over haatberichten naar blanke westerse mensen toe, zwijgt dezelfde zender in alle talen. In de krantenwereld is De Morgen een gelijkaardige pion in dat eenrichtingsverkeer. Journalisten en schrijvers die hun persoonlijke politieke voorkeur gebruiken in hun functie en de neutraliteit negeren als de pest zorg voor commotie bij de bevolking. 

Wanneer een politiek partij zoals het Vlaams Belang uitpakt met acties om ook haat op blanke mensen te bestrijden zijn het die mediadiensten die aan eenzijdige richting doen er als de eerste bij om Vlaams Belang te bekritiseren. De hypocrisie druipt er dan zo vanaf alsof het moet lijken dat Vlaams Belang de slechterik is. Neutraliteit is duidelijk geen code meer maar een iets dat persdiensten niet meer willen kennen.

Zelfhaat: De grootste ziekte in ons land is die diepgaande extreem opvallende zelfhaat van vaak linkse politieke partijen. Alles wat Vlaams is wordt door zo'n mensen (zelf Vlamingen) bekritiseert en willen onze tradities en waarden omtoveren tot een anders noemende diversiteitsbubbel. Diezelfde linkse Vlamingen verdedigen wel hand en tand de tradities en waarden van niet-westerse culturen en religies. 

Tijdens aanslagen op het westen voert de politiek meer actie naar haatcommentaren dan naar de terroristen. Men spant samen met sociale media om alle haatcommentaren naar moslims te bannen maar omgekeerd zien we niets gebeuren. Na de brand in de Parijse Notre Dame zijn er heel veel onmenselijke reacties gespot. Opvallend: Geen enkele Vlaamse nieuwszender of krant kwam in opstand tegen deze reacties. 

Onafhankelijke lijsttrekker Dries Van Langenhove maar ook de partij Vlaams Belang trekken al heel lang aan de alarmbel over het feit dat zelfhaat zo groot is ons land. Alles van en over Vlaanderen wordt met de vuilste commentaren besmeurd alsook andere westerse zaken maar daar hebben de huidige machthebbers geen aandacht naar om het te bestraffen. Alles wat te maken heeft met niet-westerse cultuur of religie wordt door de pers omarmt als onschatbare pronkstukken. We zien dit ook wanneer het gaat over haatcommentaren naar bekende politici. Wanneer je iets durft schrijven over Erdogan dan ben je meteen een crimineel volgens de sociale media. Wanneer je Donald Trump uitscheld voor het vuil van de straat negeert dezelfde sociale media dat. De persdiensten in ons land maar ook elders in Europa voeren een politieke agenda en negeren de neutraliteit en bouwen mee aan de eigenhaat. Wanneer die waarheid bloot wordt gelegd proberen de huidige machten deze waarheden te bannen of verdoezelen.