Ouders van gehandicapten steeds meer trouw aan Vlaams Belang

Steeds meer ouders van gehandicapten vinden de weg naar het Vlaams Belang. Dit is vooral te danken aan het programmapunt 'Vlaamse sociale zekerheid' die het Vlaams Belang wil invoeren. Mensen wantrouwen steeds meer het klassieke sociale systeem en merken dat ze aan hun lot worden overgelaten. 


Dankzij de socialisten zijn er uitkeringen en andere sociale voorzieningen voor mensen met een handicap of beperking maar het links sociaal systeem in zaken sociale zekerheid is afgebrokkeld sinds de regeringen uitkeringen en sociale voorzieningen aan de band ontwikkelen voor de migratie in ons land. 


In de tijd van de socialisten werden gehandicapten bijna letterlijk in de zetel gezet met een sociaal loon en beschreven als mensen die op geen enkele manier zouden kunnen werken. De linkse partijen hebben buiten een soort van beschutte werkvoorziening geen investeringen en moeite gedaan om naar de talenten te kijken van zo'n mensen. Regering Michel wil dat mensen met een handicap meer kansen krijgen op de werkvloer maar pakken de kwellen van het systeem niet aan en bezien de kansen van gehandicapten fout in. Nu probeert men mensen met beperkingen op de gewone onderwijsnetten meer kansen te geven terwijl ze beter zouden investeren in meer mogelijkheden binnen het buitengewoon onderwijs. 

In plaats van meer te investeren in diensten van Begeleid Werken schakelt de regering een mogelijk in via de VDAB bij mensen die geen ervaring hebben met gehandicapten. Zowel bij de vroegere sossenregering als bij de huidige regering krijgen migranten een sociaal loon met een job als cadeau, deze mensen zijn niet gehandicapt en genieten vaak meer sociale maandloon dan iemand met autisme of syndroom van down. N-VA probeert dit op te lossen door de profiteurs aan te pakken binnen de sociale zekerheid maar dat is volgens Vlaams Belang niet de oplossing.

De rechtse volkspartij Vlaams Belang wil alle vliegen tegelijk pletten door een Vlaamse sociale zekerheid op poten te zetten die enkel geldig is voor Vlamingen zonder migranten. Volgens Vlaams Belang mogen sociale rechten enkel genoten worden door gehandicapten, mensen met een verstandelijke beperking, bejaarden of Vlamingen die het niet breed hebben. Migranten moeten volgens Vlaams Belang werk zoeken zoals een ander en dezelfde weg afleggen zoals elke werkzoekende in ons land zonder aan de sociale kast te hangen. Vlaams Belang is in tegenstelling tot de N-VA wel voor meer kansen binnen het buitengewoon onderwijs en moeten mensen met een handicap meer kansen kunnen nemen zonder in een zwart gat te moeten vallen. 

Ouders van gehandicapten zien hier dus meer kansen in voor hun kinderen en het is ook veiliger voor hen dan het huidige FOD systeem. Mensen met een beperking of handicap krijgen nog te vaak een foute stempel binnen de gemeenschap terwijl deze mensen meer talenten bezitten dan men zou kunnen denken. Vlaams Belang wil meer sociale lonen kunnen geven aan Vlamingen die het nodig hebben door de kraan dicht te draaien voor de migranten die in het huidig systeem automatisch krijgen. Veel mensen zien hier dus voordelen bij en klampen zich meer vast aan het sociaal-rechtse systeem in plaats van aan de klassieke systemen van het links-socialisme.