Partijcongres Vlaams Belang: De macht terug naar het volk om het Elite-ijs te breken.

Vlaams Belang hield dit jaar zijn partijcongres in het ICC Gent. Met twee bondgenoten te gast en een volle zaal Vlaamse Nationalisten die klaar zijn om het ijs van de Elite te breken. De oproep van Gerolf Annemans en Tom Van Grieken waren duidelijk: De macht moet terug naar het volk! 


Bondgenoten: Een vrouwelijke burgemeester van de Lega - Salvini Premier en een mannelijke van de Rassemblement National kwamen Vlaams Belang vandaag steunen en goede raad geven. Deze mensen zijn in de ogen van het Vlaams Belang de Europese bondgenoten van de toekomst. Een Europa waar landen en steden het roer zelf besturen in plaats van de EU dat doet. Beide hebben ze hun visie gedeeld en hun steun gegeven aan Vlaams Belang. 

VBJ: Bart Claes maakte bekend dat de jongeren in onze maatschappij steeds meer de rechtse boot nemen. 'De tijd van de grote linkse studentenverenigingen is voorbij' vertelde hij met volle overtuiging. Hij vertelde ook dat de jeugd heel hard bezig is met de politiek, verder dan fuiven en jeugdhuizen. Deze generatie is opgegroeid met de aanslagen in New York en hebben de evolutie van aanslagen meegemaakt en zijn dus bewust van de problemen in ons land. Ook ondanks de multiculturele omgeving waar de jeugd in terecht komt zijn er veel jongeren bewust dat de Elite hun toekomst aan het stuk maken is. Niet enkel op vlak van migratie, ook werk, pensioen en gezondheid zijn onderwerpen waar de jongeren hard mee bezig zijn volgens Claes. 

Gerolf Annemans liet duidelijk verstaan dat de Verhofstaden, Merkels en Junckers de ijsbergen zijn die aan het afbrokkelen zijn en we in een rechte lijn Italië, Hongarije en Oostenrijk moeten volgen. N-VA werd enkele keren hard en duidelijk als het namaakproduct omschreven en hun beleid werd fel gebuisd. Barbara Pas gaf kritiek op het gedeelde Bracke en liet weten dat er ook in haar regio het geweld van de massa-immigratie blijft toenemen. De macht gaat volgens Annemans en Tom Van Grieken terug naar het volk en moet dat ook zo gebeuren. Zowel in 2018 als in 2019 moet het volk het verschil maken in Vlaanderen want 'genoeg is genoeg'! klinkt het. Tom Van Grieken liet duidelijk verstaan dat het belastinggeld van de Vlamingen in onze sociale zekerheid, overheid en zorg op de eerste plaats naar onze Vlaamse bevolking moet gaan in plaats van naar de vreemdelingen. 

N-VA kreeg veel kritiek van Vlaams Belang. De "stoere Theo" is volgens Van Grieken helemaal niet stoer en doet buiten tweets versturen en grote woorden toeteren niet veel in de praktijk. Zo werd er een persbericht bovengehaald waar Open VLD minister voor Volksgezondheid: Maggie De Block uithaalde naar Francken dat ze minder asielzoekers en vluchtelingen heeft binnengelaten en er veel meer het teruggestuurd. Hiermee heeft Vlaams Belang willen aantonen dat N-VA verre van rechts is en totaal geen partij is van het volk. Ook de uitleg van Herman De Croo over het feit dat Antwerpen binnen tientallen jaren een Turkse, Marokkaanse of zwarte burgemeester zou hebben werd door Van Grieken bovengehaald. Deze werd niet bovengehaald om De Croo te versieren, wel om duidelijk te maken dat het diezelfde Herman De Croo is dat verantwoordelijk is voor deze problematiek en hij samen met de EU partners de open grenzen niet heeft willen sluiten. Vlaams Belang gaat dus met een frisse motivatie richting oktober met veel jonge kiezers op de lijsten. Jongeren zijn voor Vlaams Belang een sleutel naar onze Vlaamse toekomst want uiteindelijk zijn de jongeren van nu de voorzitters en fracties van morgen. 

Vlaams Belang wil de lijn van Hongarije, Oostenrijk en Italië volgen en de Elites van Merkel en Verhofstadt breken door de macht van het volk. Een Vlaamse sociale zekerheid is volgens Van Grieken de betere sociale zekerheid voor ons volk. 

De regionale partijen lieten hun stemmen horen op de congresfilmpjes van de partij. Leuven, Kortrijk, Gent, Antwerpen en de kleinere gemeentes zien een devlamisering in hun stad/gemeente door het beleid van deze EU elites waar Regering Michel inclusief de N-VA machten bijzitten. Mega moskeeën vinden steeds meer de middelgrote en kleinere steden en daarom is Vlaams Belang ook daar hard nodig volgens de lijstduwers, lijsttrekkers en vertegenwoordigers van Vlaams Belang om daar iets tegen te doen. Ook op vlak van onderwijs, veiligheid en zorg zijn aan het verkalken door het Elitebeleid van de traditionele partijen klinkt het en is 2018 minstens even belangrijk als 2019 voor Vlaams Belang. 

Ook het aantal leden van Vlaams Belang is rond de 1000 nieuwe leden gestegen. Dankzij de gratis leeuwenvlaggen zijn er zelfs tien keer zoveel aanvragen gedaan volgens Tom Van Grieken. Peilingen zijn voor hem niet zo belangrijk maar als ze goed zijn is het altijd mooi meegenomen liet hij verstaan. Met grote steun van VBJ wordt de jeugd meer betrokken bij het Vlaams Belang. Met deze voorzetten van de partij in dit congres heeft het volk enkel nog een doelpunt te maken. Volgens de Italiaanse bondgenote moet je er altijd voor vechten en doorbijten. Met zo'n inzet heeft zij haar burgemeesterschap in Italië kunnen bemachtigen en ze gaf Vlaams Belang dit advies om te knokken tegen het Cordon Sanitaire. 

Gerolf Annemans liet vorige week in De Zevende Dag al verstaan dat we onze tanden moeten tonen en ook aanscherpen op vlak van onze Europese veiligheid. In plaats van mensen naar hier te halen moeten ze in hun eigen gebied opgevangen worden klinkt het bij Vlaams Belang en alle andere partijen die de Elite van de EU bestrijden. 

Vlaams Belang snakt naar een politiek waar het volk de macht heeft en bepaald in plaats van een politiek waar corruptie, machtsmisbruik en benoemingen bepalen wat er moet gebeuren. De ijsbergen van de EU verslaan is de visie van Vlaams Belang. Vlaamse onafhankelijkheid, immigratiestop en een sociale zekerheid voor onze eigen mensen zijn speerpunten die dit jaar en volgend jaar hoog op het lijstje zullen staan bij deze partij. De Vlaamse bevolking zal het lot bepalen in het stemhokje.