Premier Michel biedt dan toch ontslag aan.

Premier Michel heeft deze avond na een hele dag twijfelen dan toch bevestigt dat hij zijn ontslag zal indienen. Dat wil zeggen dat ook Regering Michel ll richting einde aan het lopen is.


Hiervoor moet hij wel langs de koning en die kan dat ontslag op de lange baan schuiven door het ontslag niet te aanvaarden. Het is dus afwachten wat de koning zal beslissen. Al een hele dag waren er grote twijfels, de crisis stond dan ook hoog gespannen vandaag. Zijn collega's van Open VLD hebben vandaag niet veel kwijt gegeven aan de pers en het was tot laat vandaag afwachten wat deze snipperregering beslist had.

Zijn vervroegde verkiezingen goed? Dat hangt ervan af hoe men de toekomst zal bepalen. Gaan we 2 keer kiezen of ineens nu al de regering voor de komende jaren bepalen in de stembus? Het is nog onduidelijk, volgens experten is dubbel kiezen niet verplicht omdat de regering uiteen was gevallen voordat de Premier zijn ontslag indiende. Het is daarom beter om pas te gaan stemmen op de geplande stemdatum en tot dan lopende zaken verder gaan zonder dat nieuwe voorstellen kunnen uitgevoerd worden. Stel dat je twee keer moet kiezen en je kiest bij de eerste een regering die het in de ogen van de bevolking uitstekend doet, is de tweede keer gaan stemmen geen goed idee. Ineens definitief stemmen voor een nieuwe regering is daarom beter, ook omdat twee keer stemmen nadelig zijn voor het bestuur van onze economie, sociale zekerheid en veiligheid. Door dubbel te gaan stemmen is er twee keer meer vertraging in alle zaken die politiek bestuur vereisen. 

De oppositiepartijen willen nu eerst afwachten wat de koning zal beslissen, Vlaams Belang is er duidelijk over: De huidige partijen gaan klappen krijgen en dat verdienen ze. De kans dat de oppositiepartijen pakken meer stemmen zullen behalen is heel groot, veel burgers zijn het geloof in de huidige partijen helemaal kwijt. Gele Hesjes, Marrakesh, Sociale Zekerheid, Energiefactuur, taksenlasten..... De bevolking heeft veel redenen om niet meer op de huidige partijen te stemmen. Wat N-VA gaat doen is nog onduidelijk. Gaan ze overwegen samen te werken met Vlaams Belang? Gaan ze solo? Hangen de resultaten van de komende verkiezingen af van hun keuzes? Het is stil in het schip van Bart De Wever. Bij GROEN geloven ze in een klimaathoop, volgens hun gaan veel burgers kiezen voor een beleid waar klimaat de grote prioriteit wordt. PVDA gelooft in de stem van de arbeiders en mensen met migratieachtergrond. Omdat Be.One en ISLAM gaan succesvolle kampen zijn gelooft Peter Mertens er hoog in dat deze mensen voor PVDA zullen gaan. Vlaams Belang wil vooral een komaf maken met de klassieke manier van politiek doen en wil de graaipraktijken ten strijden gaan tegelijk met een beleid dat ECHT opkomt voor ons volk en onze veiligheid. 

Lees meer nieuws via VPVB+