Premier Michel negeert radicaal de Belgische bevolking.

Premier Michel veegt een zure spons door onze democratie! Hij wil ten koste van alles het Migratiepact gaan ondertekenen zonder naar de gevolgen te kijken. Volgens de Premier moet hij tekenen omdat zijn regering hier jaren aan heeft gewerkt. 


Wat de Belgische bevolking denkt maakt voor de Premier niet uit. Zowel in Vlaanderen als WalloniĆ« is de meerderheid van de bevolking tegen het Migratiepact. Hij wordt gesteund door Gwendolyn Rutten (Open VLD) die net zoals hem pal achter het Migratiepact staat. Peter Deroover (N-VA) wil niet toegeven aan de Premier maar durft tegelijk niet het risico nemen om de regering te doen vallen. 

Waarom wil de Premier zodanig dat Migratiepact tekenen? Waarom zouden we onze politieke verantwoordelijkheden uitgeven aan vreemden? Volgens verschillende mensen houdt Premier Michel stok aan been om zijn macht te kunnen opdringen zonder zich te bekommeren over eventuele gevolgen van zijn beslissing. Dat deze regering nu zal vallen of niet, voor Vlaams Belang moet het Migratiepact de vuilnisbak in. N-VA probeert het te doen zonder schadelijk te worden maar net door zo voorzichtig te blijven maken ze zich volgens Vlaams Belang schadelijk. 

Filip Dewinter was duidelijk over zijn mening en herinnerde N-VA er nog eens aan wat de realiteit schetst: 

Premier Michel is hoe dan ook van plan naar Marrakesh te vliegen en daar alles te gaan bekijken in detail. De democratie is terecht kwaad, de burger roept massaal om niet te tekenen en de Premier doet niet eens de moeite om de mening van die burger te overwegen. Premier Michel mag dan wel Eerste Minister zijn, hij alleen heeft niet te beslissen over het Migratiepact. Heel wat mensen vonden het dan ook onbeleefd dat de Premier aankondigde om te spreken voor heel het land tijdens zijns visit in Marrakesh die op de agenda staat. 

Lees meer nieuws via VPVB+