President Trump heeft het "onmogelijke" waargemaakt!

President Trump heeft een ondertekend akkoord bereikt met de leider van Noord-Korea. Hiermee is de eerste stap naar vrede gezet en dat is goed nieuws voor wie de kernoorlog vreest. De ontmoeting tussen de twee leiders ging door in Singapore ergens waar het land bekendstaat voor toerisme. 


Op één jaar tijd heeft President Trump twee vijanden handjes doen schudden met zichzelf en een weg naar vrede kunnen openzetten. Voor Trump president was waren Rusland en Noord-Korea nog wereldvijanden waar experten alle dagen een kernoorlog voorspelden. Al spreken experten over vage ondertekende overeenkomsten, dit is een eerste stap naar vrede en dat is wat er moet gebeuren. Wat de Amerikaanse president vandaag heeft gedaan is iets waar zijn voorgangers en ministers van de Europese Unie de ballen niet voor hebben. Kernoorlogen voorkomen is zowat de zwaarste taak als Amerikaanse president en dat heeft Trump goed aangepakt. De ontmoeting tussen Kim Jong-un en Trump ging vlot en zeer positief. Er werden handjes geschud en enkele schouderklopjes al voor het document werd ondertekend. Na beide leiders hun handtekening op papier hebben gezet was het tijd voor een woordje uitleg. President Trump die het gewoon is om een woordje uitleg te geven was zeer fier op wat hij vandaag getekend heeft. Voor Kim Jong-un is een woordje uitleg geven aan de pers wereldvreemd, hij hield het dus kort maar was wel positief. 

Premier Michel wil voorzichtig reageren liet hij weten aan VTM Nieuws. Verhofstadt en Merkel moeten nog reageren maar experten raden de EU aan om geen stokken in de wielen te steken. Volgens die experten is het gevaarlijk als we deze weg naar vrede tussen de VS en Noord-Korea zouden vergallen. Deze vrede speelt in voordeel voor Europa want zo zal het werelddeel geen doelwit meer zijn voor Noord-Korea. Als de EU dwars gaat liggen zal Noord-Korea niet zo lief zijn en zal ook Amerika zich verder afduwen van de EU. Over de details van het document kan je debatteren maar het belangrijkste is dat deze eerste stap naar vrede is gezet. 

Volgens analisten zouden we nu zo goed als in oorlog liggen met Noord-Korea als Clinton president zou geweest zijn. Clinton haalde in haar campagne fel uit naar Rusland en Noord-Korea en heeft na haar verlies de bevolking proberen bang te maken met nutteloze voorspellingen. Zuid-Korea en China reageren super positief op wat Trump en Kim Jong-un vandaag beslist hebben. Niet enkel de politici van die landen, ook de inwoners zijn er super positief over. Nu de EU nog en laat ons hopen dat ze geen dreigementen gaat uiten of stokken in de wielen zullen steken tussen de VS en Noord-Korea. Rusland heeft nog geen commentaar gegeven om wat er zich vandaag in Singapore heeft afgespeeld.