President Trump op bezoek bij Poetin.

Donald Trump en Poetin hebben goede gesprekken gehad tijdens hun laatste ontmoeting. Er is felle kritiek vanuit Amerika op wat Trump vertelde aan de pers in het bijzijn van Poetin.


De Democraten willen nu samenspannen met alle andere tegenstanders om Trump dwars te liggen. Dat is al langer dan vandaag zo maar nu willen ze nog harder uitpakken omdat President Trump openlijk heeft verteld dat hij Poetin gelooft in zijn onschuld. Hij gelooft hem meer dan zijn eigen inlichtingendiensten in de zaak van verkiezingsmanipulatie. 

Poetin gaf Trump een WK bal om wat uit te pakken met het pas afgelopen WK voetbal in Rusland. Trump gooide de bal naar zijn vrouw die het op haar beurt aan de kinderen moet overhandigen. Ook over deze leuke WK move kreeg hij kritiek vanuit heel de wereld.

De bedoeling van deze ontmoeting is om de plooien glad te strijken die Obama en Bush veroorzaakt hebben. Wat zijn voorgangers niet deden heeft Trump wel gedaan. Wat er precies besproken is binnenkamers is nog geheim maar de tegenstanders dringen hun eigen versie al fel op. Het voordeel is dat de banden tussen de VS en Rusland aan het verbeteren zijn en dat is uiteindelijk wat er moet gebeuren om een politieke samenwerking te kunnen hebben. 

Voorstanders van Trump noemen deze ontmoeting een schot in de roos en een evolutie van de wereldmachten in onderhandeling. Er zijn wel een aantal politici binnen het kamp van Trump die deze ontmoeting omwille van zijn uitspraak over de inlichtingendiensten een schadelijke ontmoeting noemen. Er heerst veel kritiek van de tegenstanders en tegelijk een mix van positiviteit en bezorgdheid in kamp van Trump politici. 

Verschillende toeristische diensten uit Amerika verwittigen toeristen op te letten de komende dagen omdat er gevreesd wordt voor rellen tussen extreem linkse aanhangers en Trump supporters in de grote steden zoals New York. Verschillende politiediensten bereiden een bestormingsplan voor om eventuele rellen te bemoederen.