Regering Michel scoort slecht in veiligheid en anti-terreur.

Regering Michel is tegenover andere Europese landen te laks in zaken anti-terreur en nationale veiligheid. De liberale motivatie van de regering speelt in voordeel van de criminelen op basis van privacy terwijl het burgerlijke nationaal recht op veiligheid daar de gevolgen van ziet. Deze rechtstaat is te fel gevormd op basis van rechten en privacy, veel te weinig op plichten en veiligheid. 


Ondanks de vele aanslagen, gebrekkige controle en constante onveilige verrassingen doet deze regering vergeleken met andere Europese landen te weinig. Enkel in zaken Asiel en Migratie zijn er een paar kleine nieuwe maatregelen bijgekomen maar dan wat het enige. Terwijl andere landen grootschalige inspecties doen in islamitische organisaties en andere islamitische zaken doet ons land er te weinig. Terwijl Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) hier en daar wat illegalen terugstuurt en een paar extra plaatsen kan regelen in gesloten centra, gebruiken de andere Europese landen de grote middelen. In Hongarije en Polen staan ze op vlak van anti-terreur veel stappen verder dan BelgiĆ«. 


Jan Jambon: Minister van binnenlandse zaken Jan Jambon (N-VA) zag deze week opnieuw geen reden om extra in te zetten op nationale veiligheid na een terreuraanslag via steekpartij in Parijs. Ook zijn grote beloftes uit 2016 zijn in praktijk niet aanwezig. Het is zijn job om de nationale veiligheid te sturen als minister maar hij doet niets tegen de wrok van de privacycommissie en zijn blauwe coalitiepartners die de veiligheidsmaatregelen tegenhouden. 

Koen Geens: Minister van justitie Koen Geens (CD&V) is ook laks in de aanpak. Ook hij doet niets tegen de 'te hoge' privacyrechten die criminelen heel graag gebruiken in de rechtbank. Een gekoppeld probleem is het proceduresysteem voor de politie die te fel afhangt van regels en wetten. De politie in ons land heeft te weinig recht op verantwoordelijkheid en dat zorgt voor vertragingen. Het systeem is ook oorzaak waarom veel terroristen onder de radar blijven, veel info van politie wordt niet serieus genomen bij justitie. Op deze problemen blijkt Geens weinig of niets te doen. 

Open VLD en MR beschermen op volle commando de systemen van de privacycommissie. Deze twee partijen vinden dat iedereen, ook criminelen exact dezelfde rechten mogen genieten. Wat deze partijen niet begrijpen is dat de huidige systemen de nationale veiligheid tegenwerkt en zo onze veiligheid naar omlaag gaat. Oppositiepartij Vlaams Belang wil al de systemen zien veranderen waardoor veiligheid de eerste en hoogste prioriteit wordt in ons land. De partij wil ook een deel rechten afschaffen die criminelen nu genieten, rechten die criminelen in andere landen niet hebben. 

De islamisering: Deze regering heeft al veel dingen in onze samenleving aangepast aan moslims en de cultuur islam. Vorige week nog werd er aangekondigd dat scholen de examens moeten verleggen wanneer die samenvallen met het Suikerfeest. Al die plooien die de regering maakt voor de islam spelen in voordeel van terroristen. Er worden nog steeds religieuze zaken door de staat betaald in plaats van afgeschaft te worden. Deze regering blijft plooien voor de verdeeleisen van Merkel in zake vluchtelingen. De stoere praat van Francken over teruggestuurde Soedanezen is een korrel met wat er wekelijks binnenkomt. BelgiĆ« stuurt 93% minder vluchtelingen terug dan in Polen en Hongarije. Zelfs Nederland stuurt 35% meer vluchtelingen terug dan ons land.