Schauvliege toont opnieuw schim, dit keer door nieuw strafbeleid roken.

Joke Schauvliege (CD&V) ligt aan de basis rond de nieuwe strafwet: 'roken in wagen waar minderjarigen bijzijn.' Is dit  de zoveelste walgelijke zet van deze politica? Populair is ze alvast niet bij de burger, ze wordt in ieder geval niet op handen gedragen. 


Wie nu rookt in de auto waar kinderen bijzitten krijgt hogere boetes tot zelfs celstraffen opgelegd. Dat is een voorstel dat Joke Schauvliege heeft laten invoeren. Het is uiteraard niet slim om te roken waar kinderen bijzijn, stimuleren het niet te doen is goed! Is het zo zwaar bestraffen wel logisch of opportuun? Krijgen we ter compensatie zwaardere straffen voor: moord, verkrachting, terrorisme??? Helaas niet en daar wringt het schoentje vooral.  Het is niet alleen omwille van de overdreven straf, ook omdat echte criminaliteit gesust wordt terwijl zaken zoals roken bij kinderen zwaarder worden aangepakt. 


Joke Schauvliege wordt in de volksmond ook wel eens het 'azijnzuiperke' genoemd. De logica van deze politica is niet echt om trots op te zijn. Joke Schauvliege heeft ervoor gezorgd dat bouwen in groene zone als bewoner bijna niet meer kan, zelf kapt ze honderden bomen voor bedrijven om industrie (vooral chemische) sectoren te vestigen. 


Zo pakte ze vorige jaar uit met de 'roze vuilniszak' voor niet 'PMB' gemerkte plastic. Dat bestaat in steden zoals bijvoorbeeld de stad Geel al 20 jaar maar dan in een groene zak, ze dacht hiermee het warm water te hebben uitgevonden. Ook de boeren zijn niet happig op het beleid van Schauvliege, die zien ze liever gaan dan komen in de landbouw of veesector.


Deze Tjeef is ook de duivel voor festivals en andere muzikale sectoren zoals discotheken. 3 jaar lang heeft Schauvliege zowat elk festival, discotheek of pretpark geterroriseerd met haar eigen ontwikkelde 'Milieuwetten' terwijl al die locaties volgens de wet  van de regering in orde waren. Haar dossiers weken af van haar eigen regering en ondanks ze dat wist bleef ze locaties lastigvallen. 


Deze politica steunt de massabevolking! In plaats van een immigratiestop te steunen, steunt deze politica het kleiner en duurder wonen van de toekomst. Volgens haar is het normaal om kleiner te gaan wonen. Vlaams Belang denkt hier anders over, volgens hen moet de immigratiestop komen om niet alleen de islamisering en vluchtelingen toestroom te stoppen maar ook om de massa overbevolking tegen te gaan. CD&V vindt het normaal dat onze bloedeigen Vlamingen binnen 10 jaar in een gezinshuis gaan wonen dat maar zo groot is als nu een rijhuisje voor alleenstaanden.  De huur en koopprijzen stijgen constant en ook dat vinden ze dat blijkbaar normaal bij de Tjevenclub. 

Hoe kleiner de daad, hoe meer straf.

 Terwijl pedofielen, verkrachters en moordenaars-terroristen meer rechten krijgen en minder straffen, moeten mensen die bijvoorbeeld te hard rijden, roken in de wagen of een glaasje drinken  zich steeds meer verantwoorden. De straffen voor kleinigheden worden zwaarder terwijl de grote criminaliteit meer rechten geniet. Roken in de buurt van kinderen is niet slim en zeker niet gezond, dat is iets waar de medische sector gerust campagne kan voor voeren. Hier een zaak van te maken op politiek of gerechtelijk vlak is een stap te ver voor veel burgers.