Scheiding tussen staat en kerk? CD&V lapt het weeral aan hun laars.

Scheiding tussen staat & kerk is altijd al iets waar de CD&V geen rekening mee heeft gehouden. Tegenwoordig komen ze zelfs meer op voor moslims dan voor de christenen. Als dat dan nog niet genoeg gedoe is neemt CD&V een Jood op de kieslijst, waar niets mis mee is maar wel de welke is het probleem.


Na de zalf die CD&V constant insmeerde om de islamisering te verheerlijken, kiest de Tjevenpartij ervoor om een Jood op de kieslijst te zetten. Joden zijn meestal aangepast aan onze samenleving dus je zou denken dat eentje van die categorie op de lijst komt. Helaas is dat niet het geval want de man die op de kieslijst komt: Aron Berger blijkt van plan te zijn om de scheiding tussen staat en kerk te negeren. Zo wil de man bijvoorbeeld het ritueel slachten politiek verdedigen en stimuleren via de partij en wil hij geen handen geven aan vrouwelijke mensen uit de politiek. Nadat deze partij volledig naar de islamisering is gaan sturen, staat er nu een Jood op de lijst die in tegenstelling tot zijn Joodse meerderheid zich niet aan kan passen naar de politieke en nationale waarden van Vlaanderen. 


De Joodse gemeenschap is een voorbeeld ten opzichte van de islam op basis van het aanpassen naar onze westerse samenleving maar iemand zoals Aron Berger denkt daar anders over. 

Kritiek binnen CD&V zelf: Een aantal politici van CD&V hebben niet positief gereageerd op de lijst voor Aron Berger. Het is duidelijk dat het rammelt binnen de partij en het lijkt erop dat de Tjeven hun 'goedgelovige Tjevenmacht' niet zo spectaculair zoals ze doen uitschijnen. Uit de Joodse gemeenschap is er tot nu toe weinig commentaar te vinden over de lijstpositie van Aron Berger.

We leven in een westerse samenleving is het niet meer voor deze tijd dat religie belangen vordert in de politiek. We zijn een democratie dat veronderstelt een scheiding te vormen tussen staat & kerk (dat geldt ook voor andere religies in dit land land). Voor dit soort gevaren waarschuwt de rechtse volkspartij Vlaams Belang al lang, vooral in verband met de islam die hun politieke ideologie gebaseerd op de letter van de Koran hier willen opdringen. De fout die anderen maken is dat ze daar een racisme zaak van maken terwijl Vlaams Belang niet tegen moslims is, wel tegen de ideologische politiek van de islam die in strijd is met onze westerse vrije samenleving. Het is daarom ook niet slim zo'n buitenlandse ideologie op basis van religie van de Joden toe te passen binnen de Vlaamse politiek.