Steeds meer BV's stappen in de politiek.

Steeds meer BV's (Bekende Vlamingen) zetten een overzet naar de politiek. Enkele dagen geleden werd bekendgemaakt dat Mark Tijsmans zich op een N-VA lijst wil zetten. Tijsmans is vooral bekend als 'Pasmans' uit de politieserie Flikken. 


Tijsmans was niet de enigste die afgelopen week politieke interesse toonde. Ook actrice Joke Devynck sprak haar politieke ambities uit maar dan voor de partij GROEN. Joke speelde vroeger ook in de politieserie Flikken en is bij de huidige generatie bekend uit de VIER serie: VERMIST. Joke wil niet op een lijst staan maar wil iets doen voor de partij van Kristof Calvo. µ


In Vlaanderen zijn er al veel BV's naar de politiek overgestapt, ook gewoon mensen van de televisie. Zo werkte kamervoorzitter Bracke van N-VA in het verleden voor de VRT. Bij Vlaams Belang is Anke Van dermeersch als jaren actief. Voorheen de politiek was ze Miss België en gekend omwille van haar inspanningen rond vrouwenrechten. 

Mensen hebben gemengde meningen over BV's in de politiek. Sommige vinden dat die BV's extra aandacht zoeken via de politiek terwijl anderen het juist goed vinden omdat er BV's zijn met universele kwaliteiten. Anke Van dermeersch bijvoorbeeld heeft een reeks diploma's die heel handig zijn in de politiek die ze behaalde nog voor ze in de politiek stapte. Het is dus niet altijd negatief als een BV zich inzet voor de politiek.

In het verleden zijn ook enkele gezichten van de VTM politieserie: Zone Stad de politiek gaan opzoeken. Lien Van De Kelder en Guy Van Sande stapte jaren geleden ook in de politiek. Die laatste zal zijn politieke kansen wel kunnen vergeten aangezien het pedofilieschandaal waar hij in betrokken blijkt te zijn. 

Maar partijen doen zetten tegenwoordig al maar meer in op de jeugd. Vlaams Belang bijvoorbeeld heeft in verschillende steden en gemeenten puur bewust zoektocht gedaan naar jonge mensen voor op de lijsten. De politiek verouderd volgens de partij en moeten er meer jongere mensen gestimuleerd worden. Ook GROEN en Open VLD proberen vaak jongeren aan te trekken. Dat zien we minder bij N-VA of Sp.a waar meestal dertigers of veertigers op de lijsten komen te staan.