Systemen en regering zijn verantwoordelijk voor terreur.

Niet alleen de EU is verantwoordelijk voor terreur in ons land, ook de Belgische regering en haar systemen zijn verantwoordelijk. De laksheid, machtsmisbruik en valse beloftes zijn elementen die verbonden zijn aan deze situatie.


De EU is verantwoordelijk voor het open grenzenbeleid maar onze regering is ook verantwoordelijk. Niet alleen omdat ze die EU steunen maar vooral de laksheid van deze regering maakt ze verantwoordelijk. In plaats van met de nationale veiligheid bezig te zijn is deze regering bezig met de privacy van criminelen. 

De "grote borstel" die Jan Jambon in 2016 beloofde te gebruiken is in de bezemkast blijven staan. Koen Geens zou een strenger justitiesysteem op poten zetten en premier Michel beloofde dat er meer ruimte zou komen voor politie. Al deze beloftes zijn niet uitgevoerd.  De publieke opinie raakt zo het vertrouwen kwijt in deze regering en de nationale veiligheid. Vooral in zaken justitie zien we steeds meer flaters van deze regering. Straffen worden milder, criminelen komen sneller vrij en er zijn teveel procedures. 

Oppositiepartij Vlaams Belang pleit ervoor om alle systeem te hervormen. Ze willen een strenger strafsysteem, justitiesysteem waar nationale veiligheid boven privacy staat en een nieuw proceduresysteem voor politie met minder regels. Barbara Pas is het meer dan beu telkens te moeten toezien hoe verkrachters nog voor 2 jaar gevangenisstraf vrij worden gelaten. België is het enige land waar drugsdealers vrijgesproken worden als de politie één telefoontje niet heeft aangevraagd bij de onderzoeksrechter, zelfs al zijn er 20 andere legaal gevonden bewijzen of feiten in het dossier. 

Deze regering en haar systemen falen en zijn medeverantwoordelijk voor terrorisme in ons land. Straffeloosheid, laksheid en het weigeren om systemen te veranderen is wat deze regering doet.